Lielā ātrumā likusi braukt “balss no kosmosa” • IR.lv

Lielā ātrumā likusi braukt “balss no kosmosa”

60
Raitis Plauks, F64

Garkalnes avārijas izraisītājam veiks pirmstermiņa veselības pārbaudi

Vīrietis, kurš svētdien pēcpusdienā izraisīja smago avāriju Garkalnē, kurā cieta pieci cilvēki, nav bijis reibumā, tomēr viņam tiks veikta pirmstermiņa veselības pārbaude, jo savu rīcību viņš skaidrojis ar "balsi no kosmosa", Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieka Edmunda Zivtiņa teikto pirmdienas rītā LNT “900 sekundēs” citē BNS.

Zivtiņš norādījis, ka aizdomas par vīrieša atrašanos alkohola reibumā nav apstiprinājušās, tomēr personai tiks veiktas vairākas ekspertīzes, tostarp arī pirmstermiņa veselības pārbaude. "Kaut kas tur ar cilvēku kārtībā nav," atzina Zivtiņš, norādot, ka vīrietis paskaidrojumā rakstījis, ka tik ātri braukt viņam pavēlējusi "balss no kosmosa".

Avārijā, ko svētdien uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes izraisījis no policijas bēgošs autovadītājs, cietuši pieci cilvēki, tostarp divi bērni, iepriekš ziņo aģentūra LETA. Galu galā pārkāpējs noķerts, kaut arī bēgot teju divreiz pārsniedzis uz Latvijas ceļiem atļauto braukšanas ātrumu 90 kilometri stundā (km/h).

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa informē, ka svētdien ap pulksten 15 ceļu policistu radars netālu no dzelzceļa pārvada pie Garkalnes automašīnai "Opel" fiksējis ātrumu 157 km/h. Policistu pieprasījumu apstāties autovadītājs ignorējis un turpinājis traukties Rīgas virzienā, teju divreiz pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu 90 km/h.

Uz dzelzceļa pārvada, kur atļautais ātrums atbilstīgi ceļazīmei ir vēl mazāks, "Opel" ietriecās priekšā braucošajā automašīnā "VW Golf", kas ieskrēja ceļu norobežojošajā barjerā. Negadījumā cieta pieci "Golf" braucošie cilvēki, vienas ģimenes locekļi, tostarp divi bērni. Visi nogādāti slimnīcā ar dažādām traumām.

Netālu no sadursmes vietas policistiem automašīnu "Opel" izdevās apstādināt. Jau sākotnējā informācija liecināja, ka 1955.gadā dzimušais vīrietis, kurš vadīja "Opel", nav bijis alkohola reibumā. Arī bezatbildīgais braucējs sadursmē savainojies un nogādāts slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) pārstāve Laura Bundule LETA pavēstīja, ka cietušie bērni – 2,5 un piecus gadus veci – nogādāti Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viņu vecāki guvuši smadzeņu satricinājumu, smagi cietusi viņu vecmāmiņa, kurai daļēji norauta roka. Viņa nodota mikroķirurgu aprūpē.

Pēc aculiecinieka Aida stāstītā, ģimenes auto pēc kūleņošanas pa pārvadu bijis pamatīgi saplacināts. "Tā ir briesmīgā pankūkā. Brīnos, kā vispār kāds izdzīvoja," LETA teica aculiecinieks.

.

Komentāri (60)

Þanis Bezmers 27.06.2010. 20.12

Pirms dzelzceļa pārvada pie Garkalnes jau labu laiku abos virzienos uzstādīts ātruma ierobežojums – 50 km/h. 1) Ceļš. Spriežot pēc brauktuves klājuma kvalitātes uz tilta pāri dzelzceļam, šis ierobežojums tika iecerēts kā drošības pasākums. Taču tas nav uztverams kā rūpes par braucēju drošību, bet kā līdzeklis atbildības novelšanai uz braucēju (atbildīgo lēmēju un vadītāju drošības pasākums).

+10
-1
Atbildēt

0

IvetaKazoka 27.06.2010. 23.09

Vispār interesanti viedokļi par to, ka nav jānoķer pārkāpējs. Bēgošais pabraucot garām polocistam, kas cenšas to apturēt jebkurā gadījumā palielinās ātrumu. No šā bŗīža viņš jau ir noziedznieks, kurš, lai slēptos izmanto paaugstinātas bīstamības ierīci – vismaz pusotras tonaas dzelzs kasti uz riteņiem, kas nesas ar nevāju ātrumu. Es esmu par to, lai policijai būtu labi vadāmas jaudīgas automašīnas un vajadzības gadījumā arī prasme un māka apturēt bēgošu auto, ja savādāk nevar, kaut nostumjot no ceļa grāvī. Noziedzniekam ir jāzin, ka anarhijas nebūs, un ja nav dzīvot apnicis, ir jāapstājas. Bet jūs te piedāvājat neaizturēt nodziedznieku nozieguma izdarīšanas brīdī. Ko jūs teiksiet tad, ja šāds potenciāls slepkava, kurš netika aizturāts, Berģos uz pārejas nogalinās jūsu tuviniekus??? Tad policija būs vainīga, jo neaizturēja???

+8
0
Atbildēt

0

terauds123 27.06.2010. 20.24

DELFOS pat mineets ka tas pajolis pat neesot dzēris..domaju ka tas vīrs bija ķerts , noziedznieks vai arī bija iemesli kaut kur skriet… katrā ziņa pie Garkalnes fiksējot šādu pārkāpumu varēja to vīreli ķert sagaidot Rīgā..nekā metoties pakaļ..ar zagtu mašīnu ar diez vai kāds policijai testos garām uz 150.. laikam policijā jāpieņem strādāt cilvēki kas tā neiespaidojas no TV seriāliem..

+7
-2
Atbildēt

5

    daina_tabuna > terauds123 27.06.2010. 20.44

    Zinot kā pacelti sodi, rodas vēlme mēģināt izvairīties maksāt. Es domāju, ka tagad bēgšanas gadījumu skaits strauji augs. Ja velk uz 157 un sods ir 30- 40 lati, tad vēl apstātos, bet pie pašreizējiem sodiem vienai lielai daļai prātīgāk būs vienkārši nosisties, jo nav jau naudas ko maksāt tādus sodus. Braukt lēnāk? Tas ir priekš tiem, kam starp ausīm ir smadzenes, nevis striķītis, kas tās satur.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    snjuu > terauds123 27.06.2010. 22.17

    ==atkārtojot vienu un to pašu darbību gaidīt dažādus rezultātus ir idiotisma pazīme==
    ===
    Nē, tā ir kvantu fizika.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > terauds123 27.06.2010. 22.05

    Ar likumiem viss ir kārtībā. Kartībā nav ar likumu novešanai līdz galam. Likumu ievēro apzinīgie un tie, kas apzinās, ka var tikt sodīti. Tā kā pie mums nesodīts vari darīt gandrīz dajebko sākot no pedējā alkāna un beidzot ar Saeimas deputātu, tad te nu mēs esam. Temīda pie mums ir ne tikai ar aizsietām acīm, bet aizbāztu muti, sasieta mašīnas bagāžniekā guļ.

    Nav policijas, tiesas pārslogotas, cietumi pārpildīti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > terauds123 27.06.2010. 21.15

    Es gan negribu piekasīties, taču sekojot ierastajai praksei, kad maksāt sodus ir izdevīgāk nekā pildīt likumus da jebkurā nozarē, mēs esam nonākuši tur, kur esam. Tici man, tā nav izeja. Piekrītu, tas notiek tāpēc, ka ir idiotiski likumi un noteikumi, taču… Viens gudrinieks ir teicis: “atkārtojot vienu un to pašu darbību gaidīt dažādus rezultātus ir idiotisma pazīme”.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > terauds123 27.06.2010. 22.45

    Ja teicamu karavīru dēļ nejauši atvestām 4 patronām un tukšas aptveres var gadu pa tiesām vazāt, bet miljonu zagļus nevar notiesāt, tad ar likumiem un tā kalpiem tomēr kaut kas nav īsti kārtībā.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu