Anulētas teju 100 viltotas mednieku apliecības • IR.lv

Anulētas teju 100 viltotas mednieku apliecības

27
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pie viltotām mednieku apliecībām tikuši arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki

Valsts Meža dienests ir anulējis 94 nelikumīgi izsniegtas apliecības, lai arī ir aizdomas, ka 12 gadu laikā viltotas mednieku apliecības izsniegtas vismaz 500 personām, bet pret visiem aizdomas pilnībā vēl nav apstiprinājušās, svētdienas vakarā ziņo TV3 raidījums „Nekā personīga”. Pie viltotajiem dokumentiem tikušas arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas.

Starp tiem, kuri tikuši pie mednieka apliecības, lai arī eksāmenu nav kārtojuši, ir vairāku laikrakstu īpašnieks un kustības „Par labu Latviju” valdes loceklis Aleksejs Šeiņins, Rīga domnieks Andris Ameriks (LPP/LC), advokāts Valdis Bišers, nekustamo īpašumu uzņēmuma „NIRA fonds” īpašnieks Vadims Markovs, politiķis Mihails Orlovs un citi turīgi cilvēki.

Viens no medniekiem, kura apliecību dienests apšaubīja, bija kādreizējais premjers Aigars Kalvītis (TP), tomēr viņam esot izdevies ar dokumentiem pierādīt, ka 2006.gadā papildus premjera pienākumiem tomēr atradis laiku, lai apmeklētu mednieku kursus un nokārotu eksāmenu.

Valsts Meža dienesta vadītājs Jānis Kinna uzver, ka vairums no nelikumīgi iegūtu apliecību ieguvējiem ir krievvalodīgie, kuriem grūtības sagādā eksāmena nokārtošana valsts valodā. „Kas liek to darīt latviešu cilvēkiem, kuriem nav valodas problēmas? Tā ir apziņa, ka var nopirkt vai ka labāk ir mēģināt kaut ko sarunāt,” saka Kinna.

Par notikušo pirms trim mēnešiem ir ierosināts kriminālprocess un to izmeklē Ekonomikas policija. Aizdomas par blēdībām atļauju izsniegšanā bijušas pret vairākām Valsts Meža dienesta amatpersonām, no kuram divas uzrakstījušas atlūgumu un dienestā vairs nestrādā.

.

Komentāri (27)

lidooo 30.06.2010. 10.41

Tas nu gan ir kauns un nožēlojami vienlaikus… :(

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu