Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc nesaskanīgām ziņām, ko Latvijas un Lietuvas zemkopības ministri snieguši par dalību kopējās medībās un vakariņās, kā arī par to, kurš izklaides apmaksājis, Lietuvas premjers Butkevičs paziņojis, ka izskatīs Lietuvas ministres atbilstību amatam. Tikmēr Māris Kučinskis Latvijas ministra rīcību uzskata par atbilstošu. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis jūlija beigās Lietuvā piedalījušies vakariņās un medībās kopā ar Lietuvas ministri, gaļas pārstrādes uzņēmuma Biovela vadītāju un Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru, kas apsūdzēts dienesta pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā.

Pavasarī aizvērtajā Trasta komercbankā par noguldījumiem ierosināti 30 kriminālprocesi, kuru izmeklēšanas procesā arestēti 11 miljoni eiro aizdomīgas naudas. Tiesības uz noguldījumiem slēgtajā bankā klienti pieteikuši par kopējo summu 250 miljoni eiro. Gandrīz visiem klientiem bankas likvidators pieprasa papildu informāciju par naudas izcelsmi.

Nordea un DNB noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, 2017. gadā veidojot jaunu banku. Pēc Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, jaunais finanšu tirgus spēlētājs ar 5,3 miljardus eiro vērtiem aktīviem būs otrā lielākā banka Latvijā pēc Swedbank.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu