Ārskats nr. 89: Pozitīvas ziņas no Ukrainas; Kamala izvēlas Volsu; Putins apkampj slepkavu • IR.lv

Ārskats nr. 89: Pozitīvas ziņas no Ukrainas; Kamala izvēlas Volsu; Putins apkampj slepkavu

Pauls Raudseps

Ukraina beidzot saņēmusi pirmos F-16 iznīcinātājus un negaidīti iebrukusi Krievijas teritorijā. Notikusi lielākā ieslodzīto apmaiņa starp Krieviju un Rietumiem kopš aukstā kara. Apvienoto Karalisti pārņēmuši galēji labējo organizēti vardarbīgi grautiņi. ASV demokrātu kandidāte uz prezidenta amatu Kamala Harisa daudzus pārsteigusi ar izvēlēto viceprezidenta amata kandidātu, Minesotas gubernatoru Timu Volsu. Bangladešā plašu nemieru rezultātā gāzta premjerministre. Tuvajos Austrumos atkal pieaug bažas par plašāku karu starp Izraēlu un Irānu.

Lai spētu to visu aptvert, nepieciešama jaunības enerģija, tāpēc Paulam Raudsepam raidījumā pievienojas Rovena Berga, kura nesen ieguvusi maģistra grādu Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē politiskās zinātnes jomā un tagad strādā Baltijas Asamblejā. Pieredze šajā organizācijā ļauj Rovenai arī pastāstīt par politiskajiem notikumiem kaimiņvalstīs – Igaunijā mainījies valdības vadītājs, bet Lietuvā pēc prezidenta vēlēšanām maijā gaidāmas parlamenta vēlēšanas oktobrī.

Šajā raidierakstā Baltijas Asamblejas darbiniece Rovena Berga un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple Podcasts un Youtube.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2024

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu