Šķiltava nr. 220: Kas uzpumpēja Rail Baltic izmaksas? Kur Latvijā veiksmīgi piesaista investīcijas? Kāpēc Tramps izvēlēlējās Vensu? • IR.lv

Šķiltava nr. 220: Kas uzpumpēja Rail Baltic izmaksas? Kur Latvijā veiksmīgi piesaista investīcijas? Kāpēc Tramps izvēlēlējās Vensu?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Šonedēļ žurnālā kolēģe Ilze Škietniece uzrakstījusi teikumu, kuru der paturēt prātā visdažādākos dzīves apstākļos – “lielas lietas veidojas no daudzām mazām”. Viņa to attiecina uz trīs Kurzemes pilsētu spēju piesaistīt investīcijas un veicināt attīstību, tomēr šai atziņai ir arī nepārprotams sakars ar citām šīs nedēļas raidījumā apskatāmajām tēmām. Rail Baltica prognozētās izmaksas Latvijā septiņu gadu laikā gandrīz pieckāršojušās, taču tas nav tikai viena iemesla dēļ, to veido daudzi jo daudzi lēmumi. Amerikā vēsture būtu aizgājusi pavisam citu ceļu, ja uzbrukumā prezidenta amata kandidātam Trampam slepkavas lodes lidojums būtu novirzījies tikai dažus milimetrus sānis. 

Par lielo un mazo lietu kopsakarībām, par labvēlīgiem un bīstamiem lēmumiem un to sekām šonedēļ raidījumā diskutēs Ir žurnālisti Ieva Jakone, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu