Ārskats nr. 83: Eiropā centrs noturējās. Francijā Makrons iet uz risku. Kas notiek Bulgārijā? • IR.lv

Ārskats nr. 83: Eiropā centrs noturējās. Francijā Makrons iet uz risku. Kas notiek Bulgārijā?

Pauls Raudseps

No šīs nedēļas Ārskats paplašina redzesloku. Turpmāk raidījumā regulāri parādīsies viesi, un, lai lauztu novecojušo priekšstatu, ka drošība un ārpolitika ir tikai veču būšana, priekšroku dosim ekspertēm – sievietēm. Tā ir ne tikai godīga, bet arī dabiska izvēle, jo par vairākiem pasaules reģioniem, kā arī par ārpolitiku kopumā starp viszinošākajiem cilvēkiem Latvijā ir tieši sievietes.

Šonedēļ ar Paulu Raudsepu par Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem sarunājas vēsturniece Una Bergmane, kura arī kā Francijas politikas ilggadēja vērotāja analizē prezidenta Makrona pārsteidzošo lēmumu atlaist parlamentu un izsludināt ārkārtas vēlēšanas. Tā kā Una pieslēdzās sarunai no Bulgārijas, viņa arī pastāsta par tur svētdien notikušajām parlamenta vēlēšanām. Abi ar Paulu viņi vēl apspriež G7 līderu samitu Itālijā un tur pieņemtos lēmumus par palīdzību Ukrainai, izmaiņas Izraēlas valdībā, un Eiropas Savienības Tiesas uzlikto milzīgo sodu Ungārijai par prettiesisko migrācijas likumdošanu.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Pauls Raudseps un Aivars Ozoliņš dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2024

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu