VIDEO: Eirovīzijas uzmanības centrā - Izraēlas karš Gazā • IR.lv

VIDEO: Eirovīzijas uzmanības centrā – Izraēlas karš Gazā

1
Attēls no video.
ARTE

Globāli pārraidītais Eirovīzijas dziesmu konkurss apgalvo, ka nav politisks. Taču pēdējie notikumi desmitgades ilgušajā Izraēlas un palestīniešu politiskajā konfliktā pat uz šā mirdzošā fona atklāj pavisam citu stāstu.

Protesti pret karu un atbalsts Palestīnai uzkarst universitāšu pilsētiņās visā pasaulē. Tikmēr šāgada Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas sestdien notika Zviedrijas pilsētā Malmē, Palestīnas karoga nebija, kaut arī protesti pret Izraēlas darbību Gazas joslā aug spēkā. Šīs nedēļas ARTE Eiropas iknedēļas apskatā uzzināsim, kā apmetņu kultūra un ģeopolitika iet roku rokā Eirovīzijā.

 

Redakcijas piebilde: video raidsabiedrības ARTE mājaslapā būs aplūkojams līdz šāgada 6.jūnijam.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Laura Auliciema 20.05.2024. 14.18

Video laika markā 01:05 ir pieļauta ļoti rupja tulkojuma kļūda – audio saka “calling out anti-semitism”, kas iztulkots nepareizi kā “aicinot uz antisemītismu”. Pareizajam tulkojumam ir pretēja nozīme – “nosodot antisemītismu”. Frāze “call out” skaidrojums – “draw critical attention to someone’s unacceptable actions or behaviour” (latviski – vērst kritisku uzmanību kāda nepieņemamai rīcībai vai uzvedībai).

Paldies par vērtīgo materiālu, bet, lūdzu, lūdzu, steidzami pārskatiet un izlabojiet!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu