Ārskats nr. 77: ASV beidzot piešķir naudu Ukrainai. Izraēla precīzi atbild Irānai. Tomass atvadās • IR.lv

Ārskats nr. 77: ASV beidzot piešķir naudu Ukrainai. Izraēla precīzi atbild Irānai. Tomass atvadās

Pauls Raudseps

Šonedēļ Vašingtona beidzot pārvarēja savas iekšpolitiskās ķildas un pieņēma lēmumu par ļoti lielu un Ukrainai vitāli nepieciešamu palīdzības paketi, uz kuras apstiprināšanu visi Ukrainas draugi gaidīja jau sešus mēnešus. Tā ir ne tikai nedēļas, bet varbūt pat mēneša vai pat šā gada svarīgākā ziņa ārpolitikā. Savukārt Ārskatam arī šonedēļ ir svarīgs paziņojums – mūsu kolēģis Tomass Pildegovičs ir nolēmis nomainīt izplūdušo “ārpolitikas eksperta” birku pret krietni konkrētāku un atbildīgāku titulu. Par abiem šiem notikumiem šīs nedēļas raidījumā pastāsta Tomass. Kopā ar Paulu Raudsepu viņi arī apspriež Izraēlas atbildi uz Irānas masveida dronu un raķešu uzbrukumu, ar Gazas karu saistītos protestus ASV universitātēs, Lielbritānijas plānu nosūtīt patvēruma meklētājus uz Ruandu, Indijas samazināto interesi par Krievijas ieročiem, ķīniešu spiega aizturēšanu Vācijā un ASV lēmumu izvest bruņotos spēkus no Nigēras.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. 

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu