Lakonisma diskrētais šarms • IR.lv

Lakonisma diskrētais šarms

Ieva Kalēja

Restorāns Snatch Rīgā, Elizabetes ielā 39

Neticiet nosaukumam! Un Google tulkotāja vienaldzīgajam vārda snatch latviskojumam ne tik — nav vērts te neko kampt vai grābt. Pat nočiept kādu garšas ideju vēlākai realizēšanai mājas apstākļos diez vai izdosies.

Ja vajadzētu raksturot Snatch pāris vārdos, tie būtu «lakonisms» un «diskrētums»: sākot no interjera, kurā nav nekā lieka (pat sienas starp ēdamzāli un virtuvi), un beidzot ar viesmīļiem, kuri ir līdz matu galiem profesionāli un neuzbāzīgi. Nemanāmi uz galdiņa parādīsies somas turētājs, izgaisīs izmantotie trauki, bet viņi paši materializēsies tad, ja būs jautājumi, un izsmeļoši atbildēs.

Ēdienkarte arī nav pārlieku bagātīga, bet lasot viss šķiet interesants, garšām bagāts un tāds arī izrādās. Porcijas nav lielas, tomēr sātīgas, un par šejienes mērcēm vajadzētu rakstīt dzejā. Melno trifeļu piesitiens brīnišķi samtainajā mērcē pārvērš grilētu ziedkāpostu ar kuskusa pērlītēm (15 €) par kulināru piedzīvojumu. Turklāt nekas neizskatās tā, kā pierasts mājās, bet vienlaikus viss ir nesamocīts un dabisks. 

Kaut vai tas pats ziedkāposts — nevis sadalīts sīkās rozītēs, bet vienkārši skaists ceturtdaļas konuss kā leduskalns mērces plūdumā. Kolrābju salāti (9 €) sulīgās, kraukšķīgās sprodziņās klājas pāri rukolas rūgtumam, ko līdzsvaro avokado mērce ar piparmētru svaigumu, bet punktu uz «i» uzliek Pjemontas lazdu rieksti, veseli un viegli apgrauzdēti. Desertā ābolu tarte (8 €) ir nevis mīklas klājums ar banālu pildījumu, bet īpaši ceptas un sarullētas augļa sloksnītes ar dievīgu Madagaskaras saldējumu, kam pikantumu piešķir jūras sāls.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu