Cīnās par zaļāku apkaimi • IR.lv

Cīnās par zaļāku apkaimi

1
Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks, speciāli Ir

Kopā ar VFS Films studijas videosērijas Mēs darām tā varoņiem meklējam veidus, kā visi kopā varam dzīvot videi draudzīgāk

Grīziņkalna iedzīvotāji sarosījušies un ļoti īsā laikā panākuši, ka apkārtnes ielas kļuvušas rāmākas, draudzīgākas gājējiem, riteņbraucējiem un videi kopumā

Kopā stiprāki

Arhitekte Marta Kotello Grīziņkalnā dzīvo jau 11 gadus. Viņa bija viena no Grīziņkalna apkaimes biedrības izveides iniciatorēm, pusotra gada laikā tā kļuvusi par vienu no spēcīgākajām Rīgā.

«Viss sākās ar to, ka krustojumā Tallinas ielā pie mājas, kurā es dzīvoju, nav gājēju pārejas,» viņa stāsta. «Es sapratu, ka vienai cīnīties ir grūti, tāpēc no sākuma iestājos Avotu apkaimes biedrībā, vēlāk sakontaktējos ar Lauru Paspārni un, sākot aktīvāko iedzīvotāju apzināšanu, iepazinos ar vēl vairākiem vietējiem. 2022. gada rudenī jau nodibinājām savu Grīziņkalna biedrību. Ļoti īsā laikā esam paveikuši visai daudz, lai padarītu dzīvi apkaimē zaļāku.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu