Lielajā spēlē • IR.lv

Lielajā spēlē

Kaspars Peisenieks. Foto — Ieva Salmane
Marija Leskavniece

Arī vispieredzējušākie investori reiz spēra pirmos soļus ieguldījumu pasaulē. Reizēm bailīgus, citkārt gluži pārdrošus. Un katram no viņiem ir arī savas lielās veiksmes un sāpīgākie kritieni akciju brikšņos. Lai tos izzinātu, Ir Nauda šogad sāk interviju sēriju ar investoriem, pirmo uz sarunu aicinot portāla Investoru klubs galveno redaktoru Kasparu Peisenieku

Pēdējos divus gadus Kaspars Peisenieks (34) ieguldīšanas entuziastiem ir labi zināms kā portāla Investoru klubs galvenais redaktors un virtuālā ieguldītāja — Investora Andra — portfeļa pārvaldītājs. Redakcijas mērķis ir ambiciozs — Latvijas iedzīvotāju kopējās turības veicināšana. Viņi skaidro, kur un kā ieguldīt tiem, kas vēlas aktīvi iesaistīties investēšanā. «Mēs orientējamies uz informāciju, kas ir vērtīga, pat ja mazāk interesanta,» stāsta Kaspars. Viņu lasītāji novērtē gan skrupulozas uzņēmumu analīzes, gan tirgus apskatus.

Viņam pašam interese par ieguldījumiem radusies jau vidusskolā. Tad veikti arī pirmie eksperimenti. Vairāk nekā desmit gadus Kaspars strādājis banku sektorā un vēl pirms darba Investoru klubā veidoja savu blogu par ieguldīšanu. 

Pat ja izdotos tikt pie ievērojamas turības ap gadiem 40 vai 50, noteikti negribētu dirnēt priekšlaikus nopelnītā atpūtā, bet joprojām interesētos par akciju tirgu. «Mani tas pārāk interesē,» saka Kaspars.

Kā tu nokļuvi investīciju pasaulē?
Es bērnībā biju izdomājis, ka gribu būt biezais. (Smejas.) Tāpēc nolēmu, ka jāiet mācīties ekonomiku. Vidusskolā gan nedaudz aizmaldījos no šī ceļa un Āgenskalna Valsts ģimnāzijā mācījos fiziku un matemātiku, bet pēc tam gan devos uz Banku Augstskolu. Citas iespējas pat neapsvēru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu