Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Iesaka VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare


Chris Voss. Never Split the Difference: Negotiating as if Your Life Depended on it
Šī grāmata ir lielisks palīgs, lai sagatavotos sarežģītām darījumu sarunām, kā arī biznesa diskusijām kopumā. Ļoti labi praktiski padomi, kas var palīdzēt nonākt pie vēlamā rezultāta gan biznesā, gan personīgajā dzīvē. Grāmatas autors savulaik vadījis sarunas ķīlnieku krīzēs ASV Federālā izmeklēšanas biroja uzdevumā. 


Jason Fried, David Heinemeier Hansson. Rework
Viegli lasāma grāmata par to, kā ikdienā mēdzam sarežģīt vienkāršas lietas. Tā liek uz dažādiem biznesa procesiem palūkoties no malas un ar humoru, atsijājot lieko un fokusējoties tikai uz svarīgāko. «Izlasiet šo un uzzināsiet, kā plāni var jums kaitēt, kāpēc nevajag piesaistīt investorus un kāpēc nav vērts pētīt konkurentus,» grāmatu piesaka tās autori.


Claire Hughes Johnson. Scaling People: Tactics for Management and Company Building
Viena no labākajām pēdējā laika grāmatām par līderību un praktiskiem padomiem gan jauniem, gan ilggadējiem vadītājiem. Uzņēmumu Stripe un Google ilggadēja operāciju vadītāja dalās ar savu praktisko pieredzi, kā noturēt un attīstīt darbinieku talantus un kā vadīt uzņēmumus straujas izaugsmes procesā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu