Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Eiropas dārgakmeņi

Laikraksta The New York Times ikgadējā ceļojumu galamērķu sarakstā 52 Places to Go This Year šoreiz iekļautas tādas Eiropas metropoles kā Parīze, kas vasarā gaida ciemos olimpiešus, kā arī Austrijas un valšu galvaspilsēta Vīne. Tomēr viena lidojuma attālumā no Rīgas izceltas vēl vairākas neparastas pilsētas ar piepildītu kultūras dzīvi un leģendāru dabas bagātību.

1. Drēzdene
Gadiem ilgi kādreizējās Austrumvācijas pilsēta Drēzdene kalpojusi par Otrā pasaules kara simbolu, jo tika gandrīz pilnībā nopostīta un būtībā uzcelta no jauna. Taču tas nav viss, kas Drēzdenei sakāms. Šogad pilsētā ar plašu programmu atzīmēs romantisma gleznotāja Kaspara Dāvida Frīdriha 250. jubileju, rīkojot gan vērienīgas izstādes, gan ļaujot izsekot mākslinieka dzīvei tematiskās pastaigu takās. Turklāt arī modernās mākslas cienītājiem nenāksies vilties, ja izvēlēsies Drēzdeni par pieturpunktu savā ceļā, — maijā tiks atklāts Archiv der Avantgarden-Egidio Marzona, kurā vienkopus skatāms vairāk nekā miljons (!) 20. gadsimta mākslas darbu.

2. Mančestra
Par industriālās revolūcijas simbolu uzskatītā pilsēta Anglijas ziemeļos, kuru par savām mājām sauc arī daudzi latvieši, The New York Times apskatniekus pārliecinājusi ar plašo mūzikas piedāvājumu. Aprīlī tur tiks atklāta visā Lielbritānijā lielākā iekštelpu koncertu norises vieta Co-op Live, ierībinot pilsētu ar tādu mākslinieku kā Liams Galahers un Ēriks Kleptons uzstāšanos. Turklāt šogad Mančestrā plānotas veselas divas pasaules mūzikas konferences, kurās jābūt ikvienam svaigākās un aktuālākās mūzikas medniekam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu