Ārskats nr. 65: Kāpēc princese Diāna atbalstīja Otavas konvenciju? Zviedrija soli tuvāk NATO. Pārsteigums Ņūhempšīrā • IR.lv

Ārskats nr. 65: Kāpēc princese Diāna atbalstīja Otavas konvenciju? Zviedrija soli tuvāk NATO. Pārsteigums Ņūhempšīrā

Pauls Raudseps

Latvijā «uzsprāgusi» diskusija par izstāšanos no starptautiskās konvencijas, kas aizliedz kājnieku mīnas. Ir komentētājs Aivars Ozoliņš šajā raidījumā skaidro Otavas konvencijas priekšvēsturi un pamatojumu, un kopā ar Paulu Raudsepu apspriež, kāpēc Latvijai nebūtu vēlams no konvencijas izstāties. Kolēģi arī analizē Krievijas milzīgās transporta lidmašīnas IL-76 nogāšanos pie Belgorodas, Turcijas piekrišanu Zviedrijas dalībai NATO, ASV Senātā virzīto lēmumu par Krievijas Centrālās bankas aktīvu izmantošanu Ukrainas atbalstam, Izraēlas premjerministra Netanjahu publisko nostāšanos pret palestīniešu valsts izveidi, pārsteidzošo rezultātu Demokrātiskās partijas priekšvēlēšanu balsojumā Ņūhempšīrā, un ietekmīgā Vācijas politiķa Manfreda Vebera aicinājumu Eiropai veidot savu kodolvairogu.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Pauls Raudseps un Aivars Ozoliņš  dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu