Amputācija uz virtuves galda • IR.lv

Amputācija uz virtuves galda

12 gadus vecais Ibrahims Abū Ode zaudēja labo roku, kad viņa skolai trāpīja izraēliešu armijas šāviņš. Ievainojumu guva arī pusaudža brālis, stāsta viņu mamma. Foto — Scanpix
Heba Farūks Mahfūzs un Lovdeja Morisa, © The Washington Post

ANO lēš, ka jau kara pirmajos divos mēnešos vismaz 1000 bērniem Gazā smago traumu dēļ bez pretsāpju medikamentiem amputēta viena vai abas kājas

Lai gan Hānī Bseiso ir pieredzējis ortopēds, viņš sastinga, ieraugot savas pusaugu māsasmeitas ievainojumus. Meitenes labo kāju zem ceļgala bija sadragājis Izraēlas tanka lādiņš. Arī otra kāja bija smagi ievainota.

«Ar ko man sākt?» viņš atceras, ko tobrīd pie sevis domāja. «Man nebija anestēzijas. Man nebija nekā.»

Ģimenes mājas apkaime, kas atrodas tikai piecu minūšu brauciena attālumā no Gazas pilsētas galvenās al-Shifa slimnīcas, bija pilna ar Izraēlas armijas vienībām. Pārvietoties nebija droši.

Kāds ģimenes loceklis izvilka telefonu, lai filmētu, kad Bseiso sāka darīt, ko tajā brīdī spēja. Ārsts vispirms ar trauku lupatiņu nomazgāja to, kas bija palicis no 18 gadus vecās Ahedas kājas. Miesas gabali krita ar ziepjūdeni piepildītā spainī. Uz virtuves galda noguldītā pusaudze sāpēs kliedza.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu