Novecot tiešsaistē • IR.lv

Novecot tiešsaistē

3
Holivudas zvaigzne Pamela Andersone bez grima balvas Fashion Awards 2023 ceremonijā Londonā decembrī
Marija Leskavniece

Aizvien vairāk sabiedrībā zināmu cilvēku un sociālo tīklu personību izvēlas savus gadus nevis slēpt, bet izcelt. Vai attieksme pret novecošanu mainās?

Augstu, gludu pieri kā zīda stīdziņas caurauž tikai dažas tievas krunciņas. Pār seju izkaisīti sīksīki vasarraibumi, bet acis ierāmē neparasti smalki un gaiši uzacu loki. Joprojām spoži spīd viņas Holivudas smaids, taču skatiens kļuvis suģestējoši caururbjošs. Šķiet, ka, ierodoties Parīzes modes nedēļā bez drusciņas dekoratīvās kosmētikas uz sejas, 56 gadus vecā aktrise Pamela Andersone spīdēja spožāk nekā savulaik uz žurnālu vākiem krietni jaunāka un ar dūmakaini melni krāsotām acīm.

«Nevēlējos sacensties ar skaistajām drēbēm un vairs necenšos būt glītākā meitene telpā. Tā ir milzīga brīvība,» par savu leģendāro izgājienu videointervijā modes žurnālam Vogue stāsta superzvaigzne. Pēc šī soļa izdevums The New York Times aktrisi ierindoja starp 71 pasaules stilīgāko cilvēku 2023. gadā. Viņa šogad ne tikai parādījās sabiedrībā bez kosmētikas vietā, kur pulcējas pasaules skaistākie un modīgākie, bet arī izdeva atklātu autobiogrāfiju un dokumentālo filmu. «Būtībā viņa atklāja visu,» konstatēja The New York Times.

Taču Andersone nav vienīgā, kas pērn lepojusies ar savu vecumu un pieredzi. Aprīlī Vogue Filipīnu izdevumu rotāja 106 gadus vecā tetovētāja Vanga Oda. Savukārt amerikāņu raidsabiedrība ABC nolēma publikai jau nedaudz apnikušo televīzijas iepazīšanās šovu Vecpuisis atsvaidzināt nevis ar jaunām, bet, tieši pretēji, pieredzējušām sejām. Savu izredzēto 2023. gada laidienā Zelta vecpuisis meklēja 72 gadus vecais Gerijs Tērners no Indiānas.

Briestošās tendences naski uzķer arī uzņēmēji. Piemēram, vācu alus ražotājs Beck’s izlaidis dzērienu speciāli senioriem, skaidrojot šo soli ar vēlmi izdabāt gados vecāko klientu mainīgajai garšas sajūtai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu