Žurnāls: Kas notiek Rēzeknē? • IR.lv

Žurnāls: Kas notiek Rēzeknē?

Bijušais Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (pa labi) kopā ar Alekseju Stecu, kurš tagad oficiāli pilda mēra pienākumus. Foto — Māris Justs

Rēzeknes budžetā trūkst vairāku miljonu eiro, un domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (Kopā Latvijai) ir atstādināts no amata par nozīmīgiem pārkāpumiem. Taču ietekmi pašvaldībā viņš nav zaudējis, pēdējā laika notikumus šajā Latgales pilsētā analizē žurnāls Ir.

Vasaras vidū pašvaldības darbinieki un vēlāk arī mērs publiski atzina — budžetā trūkst nepilnu 3,9 miljonu eiro. Finanšu ministrija nosauca citus skaitļus. Sākās diskusijas par finanšu stabilizācijas sākšanu, bet tas nav noticis. Tas paredzētu problēmu risināšanai nozīmēt administratoru.

Pašvaldībai trūkst naudas tāpēc, ka tā ir pietuvojusies likumā atļautajam aizņemšanās slieksnim un nākamgad to pārkāps. Turklāt Rēzekne iedzīvojusies problēmās ar Eiropas fondu finansējumu, kas vairākos projektos apturēts iespējama interešu konflikta dēļ — dāsnos būvniecības konkursos uzvarējusi Bartaševiča ģimenes firma. Mēra sievai un brālim piederošā būvfirma Latgalija vai ar tās līdzdalību veidotā pilnsabiedrība Latgales Būve pēdējo piecu gadu laikā ieguvušas domes pasūtījumus par vismaz 19 miljoniem eiro, septembrī ziņoja raidījums de facto.

Bijušā par pašvaldībām atbildīgā ministra Māra Sprindžuka (AS) sākto Bartaševiča atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata 2. novembrī noslēdza pašreizējā ministre Inga Bērziņa (JV) — Rēzeknes jautājumā domas sakrīt gan vecajai, gan jaunajai koalīcijai.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu