Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

DOKUMENTĀLA PROZA. NEVIENS TEV NETICĒS. IZDEVĒJS PUNCTUM UN LIETISKO PIERĀDĪJUMU MUZEJS. Krājumā apkopoti Latvijas, Igaunijas un Polijas sieviešu personiski stāsti un latviešu un britu literātu jaunradīta dzeja par vardarbīgām attiecībām. Grāmatas veidošanā iesaistījušies 29 autori, to vidū Latvijā pazīstami dzejnieki. Grāmata tapusi, lai publiski runātu par vardarbības pieredzi, iedrošinātu cietušos, mainītu sabiedrības izpratni, zināšanas un attieksmi. Grāmata nopērkama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, cena 10 €.


ROMĀNS.
ANDRIS ZEIBOTS. PNEUMA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Lai izlauztos no tagadnes uztveres sajūtās noslēgtās vides, pētnieks Jāns kopā ar citiem kosmiskās stacijas Fanteo zinātniekiem Saules sistēmas nomalē gaida īsto telplaika urbuma punktu, lai iznirtu Sīriusa tuvumā un nodibinātu kontaktu ar citpasaules saprātu, Lielajiem Suņiem. Tomēr 30 lidojuma gadi gan nepiepildītas mīlestības audzēta izmisuma dēļ, gan aiz neziņas par kontakta iespējamību Jānu ir ieveduši tālu bezcerības tukšuma klajos. Apgāda cena 11,73 €.


BĒRNIEM.
INESE ZANDERE. IZDOMĀ SEV AUTO. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Sev piemērotus dzejoļus grāmatā atradīs dažādu vecumu bērni, bet it īpaši — zēni, kuriem patīk automašīnas. Dzejoļu varoņi ir dažādi auto un mehānismi no limuzīna, autobusa un F1 līdz pat pienvedējam, kombainam un atkritumu mašīnai. Automašīnas ir gan ceļotāji, gan pirmklasnieki, gan «autolāčplēši», kas sargā Latviju, to līdzdalība aptver dažādas cilvēku dzīves jomas un visus gadalaikus ar raksturīgajiem darbiem, svētkiem un dabas ainām. Apgāda cena 14 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu