Mākslīgā intelekta uzbūvēta mājaslapa • IR.lv

Mākslīgā intelekta uzbūvēta mājaslapa

Ilustrācija Freepik
Jānis Vēvers

Tīmekļa vietņu veidošanas platformas ieviesušas tik saprātīgus mākslīgā intelekta risinājumus, ka klientiem atliek tikai izvērtēt, vai viņiem patīk piedāvātais variants

Lai arī internets biznesā spēlē nozīmīgu lomu jau vismaz ceturtdaļgadsimtu, joprojām ne visi uzņēmumi ir atrodami globālajā tīmeklī. Dažādās valstīs veiktas aptaujas rāda, ka aptuveni trešajai daļai no visiem uzņēmumiem nav pat savas mājaslapas. Jo īpaši mazajiem.

Ilgstoši tie aizbildinājušies ar tīmekļa vietņu izveidošanas augstajām izmaksām un nevēlēšanos ieguldīt laiku un naudu mājaslapu informācijas atjaunošanā. Digitālās vides ignorēšana īpaši raksturīga uzņēmumiem, kas orientējas uz garāmgājējiem, — mazām beķerejām, kuras klientus piesaista ar svaigi ceptu smalkmaizīšu smaržu, ielas malas kurpnieka darbnīcām — vai mutvārdu reklāmu izmantojošām nelielām kafejnīcām.

Ilgus gadus aizbildināšanās ar izmaksām bija pamatota, taču tagad situācija ir mainījusies. Līdz ar mākslīgā intelekta (MI) ienākšanu uzņēmējdarbībā saradušies dažādi rīki, kas sola interneta vietni izveidot dažu minūšu laikā, aiztaupot lietotājam pārlieku galvas lauzīšanu par piemērotāko noformējumu. Pašam jāpiestrādā tikai pie satura. 

Ar MI apveltītie mājaslapu veidošanas rīki darbojas ļoti līdzīgi ārpakalpojuma sniedzējam. Proti, vispirms tie lūdz atbildēt uz vairākiem jautājumiem par lapas vēlamo izskatu un funkcionalitāti un pēc tam piedāvā iespējamos dizaina un šķirkļu sadalījuma variantus, kuru izvēlē ņemti vērā attiecīgās nozares labākie paraugi. Parasti uzreiz tiek piedāvāta iespēja sasaistīt vietni ar uzņēmuma jau izmantotajiem sociālajiem tīkliem, no kurienes automātiski tiek pārcelta pamatinformācija — logo, apraksts par uzņēmumu un tā produktiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu