Bez stresa! • IR.lv

Bez stresa!

Ilustrācija Freepik
Marija Leskavniece

Korporatīvā vide šķietami nav iedomājama bez satraukuma, kas kā elektrības lādiņš piešķiļ enerģiju problēmu risināšanai. Tomēr pārlieku liels stress var kļūt arī par darbu paralizējošu faktoru, uzskata Ričards Mārtins, starptautiskās hartas Mindful Business Charter vēstnesis

Ričards Mārtins: «No drosmīga cilvēka, kurš gatavs stāties dažādu uzņēmumu valžu priekšā vai piedalīties tiesas sēdēs un cīnīties par taisnību, es kļuvu par tādu, kam bail no visa.»
Foto no personīgā arhīva

Auto pilnā ātrumā traucas pa lielceļu. Taču pēkšņi vadītājs saprot, ka vairs nespēj kontrolēt ne sevi, ne mašīnu. Sirds sitas kā negudra. Iestājas panika. 

Šis nav tikai domu eksperiments kādos motivācijas kursos, kuru dalībnieki tiek mudināti iztēloties, kā tiktu galā ar patiesi riskantu situāciju. Šis ir gadījums, kas notika ar Mindful Business Charter veidotāju Ričardu Mārtinu (Richard Martin). Turklāt brīdī, kad pieredzējušais jurists piedzīvoja savu pirmo panikas lēkmi, auto atradās arī viņa sieva un bērni. «Mēs devāmies mājās no brīvdienām Francijā, un pēkšņi man šķita, ka mirstu. Tagad es zinu, ka tā bija panikas lēkme, bet tobrīd nesapratu, kas notiek. Galvā skanēja tikai viena doma — man jātiek ārā no mašīnas, tāpēc apturēju to lielceļa malā. Garām traucās mašīnas,» viņš stāsta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu