VIDEO: Klusais mobings Eiropas skolās • IR.lv

VIDEO: Klusais mobings Eiropas skolās

2
Publicitātes foto
ARTE

Grūti izmērīt mobinga apmērus Eiropas skolās, bet sociālo tīklu dēļ šī problēma izpletusies tālu ārpus mācību iestādes. ARTE iknedēļas ziņu apskats stāsta, ka Francijas valdība īsteno ārkārtas plānu mobinga apkarošanai. Tas pieņemts pēc tam, kad pusaudzis izdarīja pašnāvību pāris dienas pēc skolas sākšanās.

Mobings ir problēma visā Eiropā, bet ES nav vienota likuma, tāpēc valstis pret to cīnās dažādi un ar dažādiem panākumiem.

 

Redakcijas piezīme: ARTE video pieejams līdz 4.11.2023

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

This weekly News programme is produced by the European public broadcaster ARTE and made available in nine languages through a partnership by El País (Spain), Gazeta Wyborcza (Poland), Internazionale (Italy), Kathimerini (Greece), Le Soir (Belgium), Telex (Hungary) and IR (Latvia). The project is financed by European Unioun within the framework of the „European Media Platforms”.

Komentāri (2)

Sskaisle 09.10.2023. 19.11

nav tiesa – neprecīzs virsraksts – jo mobings ir visas pasaules skolās.
Skatijos http://www.bild.de un tur bija ielikts video, kurā redzama klases telpa kādā skolā ASV. Visi kliedz, skolotāja stāv pie tāfeles un arī sakliedzas ar kādu skolnieci, kamēr viena cita no mugurpuses uzbruka skolotājai ar krēslu iesitot pa galvu un skolotāja gar zemi.

Šveices tv rādīja filmu par skolotāju Sandru – bērni apspļauda viņas mantas, raksta jēlības uz tāfeles, runā rupjības un kaujas. Tā Sandra saka – esmu laimīga, ka man drīz pensija.

Viņa saka, ka tāds bardaks ir nabagu skolās – kur sanāk bēgļi un vienkārši iebraucēji no dažādām kultūrām, dažādiem uzvedības streotipiem un ka klasēs ir daudz par daudz liels skolēnu skaits, kam viens pats pedagogs nevar iemācīt visu, kas nepieciešams.

Ka viņa risinājumu redz pedagogu piesaistē

Jā un laikam tas bija zdf – rādīja vienu tādu pašu nabagu skolu , kur stundas vienkārši nenotiek , jo nav kas ar tādiem ” mežōņiem” strādā. Algas par tādu darbu ir daudz par daudz mazas un cilvēki iet no izglītības sistēmas prom.

Līdzīgi ir Latvijā – nu likvidēja lauku skolas – ministrijai desmitiem miljoni ar ko mētāties, bet izglītības līmenis krītas. Lasu, ka Rīgā ir skolas kur mācības notiek koridoros un steigā pielāgotās paligtelpās. Klases pārpilditas , mācību līdzekļu trūkst. Nu mediji jau kā suņi ietrenēti vainot skolotājus – bet tie jau tikai tādi ķīlnieki sitācijai – nekas vairāk

risinājums – ja nemazināsies sociālā nevienlīdziba, kur privātskolas peldas naudā, bet nabagi cīnās par izdzivošanu – nekas nemainīsies

0
0
Atbildēt

0

kolpants 09.10.2023. 16.40

Мне подобные чем-то напоминают субботники. Когда сознательные раз в год убирают за теми несознательными, кто гадит все остальное время
Так и с мобингом. Красивые акции, громкие статьи, конференции и т.д.
А потом начинается реальная жизнь: ой, мы не можем наказать ребенка, это против его правил. Ой, мы не можем отстранить от уроков. А еще есть “яжемать”, которая за своего урода (прости Господи, про поведение идет речь) будет защищать до последнего “Оннетакой, вывсеврете, явасзасужу”. А еще если мама “непростая”, точнее обычно, папа “непростой”…
В итоге дети видят эту реальность и только хмыкают, когда в школу приезжают умные дяди и тети и начинают им рассказывать, как правильно себя вести.

А, да, и нельзя силой на силу отвечать, надо же словом бороться! А то еще и виноват окажешься.
Так что может просто нужно слегка так прекратить чрезмерные игры в корректность и права ребенка?
И напомнить этому самому ребенку, что кроме прав, у него есть и обязанности? Или, точнее, напомнить это его родителям?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu