Festivāls ir satikšanās • IR.lv

Festivāls ir satikšanās

Liene Treimane. Foto — Ieva Viese
Ieva Viese

Industrijas atskaites punkti un dzinējspēks — tā par kinofestivāliem, sagaidot jubilejas Riga IFF, saka tā direktore Liene Treimane

Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad no 12. līdz 22. oktobrim notiks jau 10. reizi. Šo gadu laikā tas attīstījies par spēcīgu sadarbību veidošanas platformu Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģionā, un vairs nav «jāizgudro katru gadu no jauna», stāsta festivāla direktore Liene Treimane.

Ir Nauda aicināja viņu uz sarunu par jubilejas programmu, festivāla raksturu un izaicinājumiem kinonozarē.

Kā tu raksturotu Rīgas Starptautiskā kino festivāla īpašos vaibstus?
Pasaules kinofestivālu kartē mēs esam pavisam jauni — desmit gadi, tas nemaz nav daudz, bet Riga IFF vaibsti pamazām iezīmējas un nostiprinās. Mēs kādreiz mēdzām teikt, ka katru gadu izgudrojam festivālu no jauna. Simpātiska ideja, bet tā vairs nav patiesība. Mēs katru gadu iemācāmies kaut ko jaunu, bet mūsu raksturs un vērtības jau ir skaidras.
Mēs mīlam kino vēsturi un aktīvi apgūstam laikmetīgu kino no visas pasaules, tomēr īpaši aizraujamies ar izteiksmīgu, jaunu rokrakstu meklējumiem Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģionā. 

Aizrautīgi piedalāmies savas valsts un pilsētas tēla veidošanā un iestājamies par inteliģentas, atvērtas un aktīvas sabiedrības attīstību. Mēs esam viesmīlīgi, mazliet dauzonīgi, bet ne pretenciozi — rūpīgi un mūsdienīgi ietērpts notikums, kurā satikties un iedvesmoties gan skatītājiem, gan kino veidotājiem un vienam otru nepazaudēt neaptveramu dimensiju telpās un necaurredzamos ļaužu pūļos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu