Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Domu skrējiena apstādināšana vai izjāde pilnos auļos — rudens nāk ar iespēju iedziļināties 

Kulta grupa
12. oktobrī ar koncertu Tallinas ielas kvartāla dzīvās mūzikas norišu vietā Tu jau zini, kur viesosies amerikāņu avangarda un trokšņu popmūzikas apvienība Xiu Xiu. Par «kulta grupu» un «eksperimentālās mūzikas ikonu» dēvētā ansambļa centrā ir multimākslinieks Džeimijs Stjuarts, kurš ir vienīgais nemainīgais projekta dalībnieks kopš dibināšanas tūkstošgades sākumā. Nu jau vairākus gadus viņa domubiedre un partnere ierakstu studijās ir Andžela Seo.

Xiu Xiu ir apvienība, kas meistarīgi savieno dažādu žanru ietekmi, radot gan eksperimentālas skaņveides, gan lipīgas roka melodijas. Akcentējot grupas koncertiem raksturīgo pārdzīvojumu, kuratore un mūziķe Kristiāna Kārkliņa saka: «Dzīvajās performancēs klausītājs piedzīvo to, kā nebaidīties no ievainojamības, paturot arī prātā, ka dusmas ir daļa no normālas reakcijas uz pasaulē notiekošo.»


Termokrūzes sezona
Dienām kļūstot vēsākām, arvien noderīgāki kļūst silti dzērieni. Tie palīdz atgūt omulību, atgriežoties mājās, sasilda un iepriecina ciemiņu un patīkami papildina ikdienas gaitas vai pastaigu. Ja ierasts dzert kafiju, to var dažādot, pievienojot garšvielas dažādās kombinācijās, piemēram, kanēli, kardamonu vai vaniļu, variēt ar pienu vai augu valsts alternatīvām.

Arī zaļās, melnās, zālīšu, rooibos un ingvera tējas var kombinēt ar garšvielām, papildināt ar medu. Rudenī vērts apmeklēt kafejnīcas, paturot prātā izglītojošo elementu: izmēģināt un ieviest paša termokrūzē jaunus dzērienus, kas silda ķermeni un uztur možumu: kakao, kurkumas latte, melisa, cigoriņi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu