Vilnis Ķirsis: Lai darbi ir tie, kas patīk, tad arī darītāji iepatiksies • IR.lv

Vilnis Ķirsis: Lai darbi ir tie, kas patīk, tad arī darītāji iepatiksies

Vilnis Ķirsis. Foto- Gatis Rozenfelds

Nule ievēlētais jaunais Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) sevi uzskata par praktiskāku cilvēku nekā iepriekšējo galvaspilsētas vadītāju Mārtiņu Staķi. Intervijā žurnālam Ir viņš par iespēju iepatikties rīdziniekiem atbild: “Vienīgais veids, kā ir vērts iepatikties, — ar darbu, ar rīdzinieku dzīves kvalitātes pieaugumu. Lai darbi ir tie, kas patīk, tad arī darītāji iepatiksies.”

Intervijā viņš stāsta, ka “pateicoties labai sadarbībai ar Kariņa valdību, ir izdevies panākt, ka Rīgas infrastruktūrā 5—7 gadu perspektīvā, rēķinot jau divus gadus atpakaļ, ieplūdīs 700 miljoni. Tie ir atjaunošanas noturības mehānismu 300 miljoni, dažādi Eiropas fondi un arī dotācijas no valdības”.

Pašlaik jau pilnā sparā tiek projektēti lielo tiltu — Vanšu, Zemitāna, VEF, Vairoga ielas pārvada — remonti. Šiem lielajiem projektiem termiņš ir pieci gadi no idejas līdz realizācijai, saka Ķirsis. Līdz nākamajām pašvaldības vēlēšanām viena daļa šo projektu nebūšot pabeigti, bet pabeigta būs Austrumu maģistrāle, Ģenerāļa Radziņa krastmala, tramvaju līniju pārbuve, Brasas tilts.

Par domes koalīcijā neiesaistītajiem Progresīvajiem Ķirsis teic: “Mēs centāmies ar Progresīvajiem atrast kopēju valodu, bijām gatavi atdot veselu atbildības jomu, lai viņi justos novērtēti. Neizdevās. Faktiski bijām krustcelēs — ja nevienojamies, tad visdrīzāk ir ārkārtas vēlēšanas, un esmu pārliecināts, ka šobrīd ārkārtas vēlēšanas nozīmētu Šleseru un Rosļikovu.”

Par vienošanos ar pirms tam opozīcijā esošo Gods kalpot Rīgai Ķirsis paskaidro: “Es izeju no situācijas, ka ārkārtas vēlēšanās mēs zaudētu Rīgu uz desmit gadiem. Es nevarētu paskatīties rīdziniekiem acīs, ja Rīgu novestu līdz ārkārtas vēlēšanām un jaunais mērs Šlesers ar Rosļikovu te sēdētu un stāstītu, kā tagad būs.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu