Konkurence ar ledusskapi • IR.lv

Konkurence ar ledusskapi

Kari Salmela un Ieva Salmela. Foto — Ieva Salmane
Marija Leskavniece

Hesburger tīkla vadītāji spriež par darba un privātās dzīves līdzsvaru, strādājot ģimenes uzņēmumā, un to, vai nākotnē visi būsim veģetārieši

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes Hesburger līdzīpašnieks un izpilddirektors Kari Salmela (56) un starptautiskā biznesa attīstības un mārketinga direktore Ieva Salmela (43) ir komanda gan darbā, gan privātajā dzīvē. Viņi iepazinās pirms gandrīz 20 gadiem, kad Ieva sāka strādāt Kari ģimenes uzņēmumā. Šobrīd abu ikdiena aizrit Somijā, tomēr pāris bieži viesojas gan Ievas dzimtenē Latvijā, gan citās vietās, kur darbojas viņu restorāni. Ir svarīgi redzēt savām acīm, uzsver Kari. Tuvākajā laikā viņš iecerējis apmeklēt arī restorānus Ukrainā. Pēc pilna mēroga iebrukuma uzņēmums pārtrauca darbu Krievijā un Baltkrievijā, bet Ukrainā ēstuves bija slēgtas tikai dažus mēnešus. «Pēc tam darbinieki paši teica, ka vēlas atsākt strādāt, lai gan viņi saņēma algu arī tad, kad restorāni bija slēgti,» stāsta uzņēmuma vadītājs.

Kā starptautiska uzņēmuma vadītājiem viņiem jāspēj gan saskatīt šķietamus sīkumus, kas veido klientu pieredzi kafejnīcās, gan pārredzēt globālus procesus, kas nākotnē liks mainīties veselām industrijām.

Kā atšķiras biznesa kultūra Latvijā un Somijā? Esat strādājuši abās vidēs, bet katrs nākat no savas.
Kari. Šobrīd vairs neko daudz. Patiešām. Vienīgi Latvijā ir vairāk birokrātijas, lai gan diemžēl arī Somija tuvojas šim līmenim. Bet biznesa mentalitāte ir ļoti līdzīga. Atšķirības, protams, ir, bet tās drīzāk ir starp konkrētiem cilvēkiem, nevis nācijām. Ir visu tautību strādīgi cilvēki un kāds, kurš dzīvi tver nedaudz vieglāk.

Ieva. Man jāpiekrīt, ka kopumā biznesa kultūra ir ļoti līdzīga.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu