Veiksme aizkadrā • IR.lv

Veiksme aizkadrā

Arturs Burņins, SIA ATOM Tech valdes priekšsēdētājs. Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks

Pirms pieciem gadiem ATOM Tech varēja sākt biznesu pēc uzvaras konkursā Atspēriens. Šodien uzņēmums pārdod programmatūru visā pasaulē un pats rīko konkursus jauno uzņēmēju atbalstam

Pirmais, kas iekrīt acīs, ieejot uzņēmuma ATOM Tech elegantajā Vecrīgas birojā, ir trīs melni skrejriteņi ar logotipu ATOM. 2019. gadā tādi izskatījās paši pirmie koplietošanas elektroskrejriteņi Rīgas ielās un visā Baltijā. Pēc pāris vasarām gan tie pazuda, cīņu par lietotājiem un vietu uz pilsētas trotuāriem atstājot citiem uzņēmumiem. Taču šie trīs skrejriteņi uzņēmuma birojā nekādā gadījumā nekalpo kā atgādinājums par vilšanos, drīzāk otrādi — par triumfu. Pārgājis mikromobilitātes biznesa aizkulisēs, uzņēmums, kurš pazīstams arī ar zīmolu ATOM Mobility, kopš 2021. gada vairs nenodarbojas ar skrejriteņu nomu. Tagad tas izstrādā un veiksmīgi visā pasaulē pārdod programmatūru, kas ļauj ar dažādu transportlīdzekļu koplietošanas biznesu nodarboties citiem uzņēmumiem. 

«Mobilitātes biznesam ir nepieciešamas trīs lietas — transportlīdzeklis, IoT ierīce, ar kuras starpniecību var kontrolēt dažādas braucamrīka funkcijas, un programmatūra. Lielās kompānijas, kas ar to nodarbojas, savu programmatūru izstrādā pašas,» stāsta ATOM Tech līdzīpašnieks un vadītājs Arturs Burņins. 

«Savukārt mazākiem uzņēmējiem mēs piedāvājam 10—20 dienu laikā nodrošināt viņus ar tādu pašu tehnoloģiju, kāda ir Uber vai Bolt. Skrejriteņi joprojām veido lielāko daļu no mūsu apgrozījuma, taču mūsu platformai var pieslēgt jebkādus braucamrīkus. Mūsu klienti ir arī, piemēram, taksometru kompānijas, kas vēlas modernizēt savus pakalpojumus un padarīt tos pieejamus ar lietotnes palīdzību.»

Pirms mazāk nekā pieciem gadiem no nulles izveidotais uzņēmums saņēmis vairākus profesionālo organizāciju apbalvojumus. Starp tiem 2021. gada Latvijas Eksportētāju asociācijas piešķirtais tituls «Eksporta uzlecošā zvaigzne». Panākumus atspoguļo arī finanšu rādītāji, katru gadu apgrozījums apmēram divkāršojies, un Arturs ir pārliecināts, ka vismaz pārskatāmā nākotnē šī tendence turpināsies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu