Kaspars Škinčs, vienā dienā nobrauc 500 km • IR.lv

Kaspars Škinčs, vienā dienā nobrauc 500 km

Kaspars Škinčs. Foto – Madara Linna Ēvalde
Madara Linna Ēvalde, speciāli Ir

Pirms Latvijas vēsturiskā panākuma pasaules hokeja čempionāta spēlē pret Zviedriju vairāki hokeja vērotāji tviterī saderēja, ko darīs uzvaras gadījumā. Kaspars Škinčs (37), viesnīcas konferenču centra menedžeris, apņēmās vienā piegājienā nobraukt 500 kilometrus. Lai arī kilometru skaits šķiet iespaidīgs, viņam tas nebija pārāk liels izaicinājums. Ar velobraukšanu Kaspars nodarbojas jau 11 gadus. Lielākais nobrauktais attālums vienā reizē — 850 kilometri.

Izrādās, ka šāds velobrauciens nebija spontāna ideja pirms hokeja spēles, kura beidzās ar Latvijas uzvaru 3:1, — jau pirms gada Kaspars plānoja jūlijā veikt tik garu braucienu. Paziņojums pirms spēles tikai palielināja atbildību par savu lēmumu. Turklāt jūlijā bija paredzēta ceļa operācija, bija jāstartē pirms tam. Pašu braucienu Kaspars tagad vērtē kā vieglu. Tas bija ne tikai viņa personiskais ieguldījums, bet arī komandas darbs. «Mēs bijām padsmit cilvēki, un daudziem tas bija pirmais brauciens,» saka Kaspars. Pasākumu organizēja uzņēmuma Velomens īpašnieks Krišjānis Ratiniks. Grupā braukt ir vieglāk, it īpaši, ja ir labi laikapstākļi.

Brauciens notika 8. jūlijā. Maršrutu — Rīga–Kolka–Ventspils–Jelgava–Rīga — izvēlējās Krišjānis. Svarīga bija dienas gaisma, tāpēc brauciens notika vasarā. Izaicinājums ilga deviņpadsmit stundas. Pats interesantākais Kasparam šķita iespēja redzēt jaunas vietas. «No Ventspils līdz pat Tukumam, to posmu nekad nebiju braucis,» viņš saka.

Plānojot braucienu, nedrīkst aizmirst par loģistiku, piemēram, kad paēst un atpūsties. Tika domāts, lai pusceļā būtu kārtīga ēdienreize, un tas arī ietekmēja maršruta izveidi. Ir jānodrošina pamatvajadzības, lai uzturētu enerģiju. Kaspars uzsver, ka fiziskā sagatavotība nav pats galvenais. «Tas nav par fizisko, tā ir vēlme to darīt un arī pacietība, plānošana, tehnika, laikapstākļi,» viņš nosauc svarīgākās lietas. Nav vērts atdarināt kāda panākumus, ja sirdī nav aizrautības. Vajag tik kvalitatīvu velosipēdu un gribasspēku. Daudzi Kasparam prasa padomu par velosipēdiem. Ar to viņam nav problēmas — viņš spēj pastāstīt par dažādiem braucamrīkiem, jo agrāk strādājis velo veikalā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu