Pārgalvīgas braukšanas rādītājs - satiksmes drošībai un braucēju izglītošanai • IR.lv

Pārgalvīgas braukšanas rādītājs – satiksmes drošībai un braucēju izglītošanai

Attēls no ''Bolt'' arhīva.

Lai ātrāk mainītu pārgalvīgo skrejriteņu lietotāju paradumus un uzlabotu pārvietošanās drošību, skrejriteņu operators Bolt sācis izmantot jaunu drošības funkciju – pārgalvīgas braukšanas rādītāju. Turpmāk ierobežos tos skrejriteņu lietotājus, kuri regulāri turpina pārvietoties bezatbildīgi.

Jaunais pārgalvīgas braukšanas rādītājs un plānotie ierobežojumi palīdzēs risināt problēmu ar to skrejriteņu lietotāju daļu, kas turpina pārvietoties bezatbildīgi, nevērīgi izturoties pret citiem satiksmes dalībniekiem, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus un brauciena laikā atkārtoti izpildot bīstamus manevrus.

Turpmāk ikvienam Bolt skrejriteņa lietotājam, kam reģistrēti vismaz 5 braucieni, mērīs pārgalvīgas braukšanas rādītāju.

Ja rādītājs būs negatīvs, lietotājs sākumā saņems paziņojumu lietotnē kopā ar izglītojošu informāciju par to, kādus ieradumus braucējam vajadzētu mainīt drošības uzlabošanai. Ja pēc iepazīšanās ar izglītojošajiem materiāliem turpmāko piecu braucienu laikā lietotāja braukšanas sniegums neuzlabosies, tiks samazināts maksimālais skrejriteņa braukšanas ātrums līdz 15 km/h. Ja arī pēc šī ierobežojuma braucējs turpinās apdraudēt savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, uz vienu nedēļu tiks ierobežota lietotāja piekļuve Bolt skrejriteņiem.

Pēc nedēļas lietotājam piekļuve tiks atjaunota, taču, ja viņi turpinās braukt bezatbildīgi ierobežojumus uzliks atkārtoti tādā pašā kārtībā. Lietotāji, kuri savus braukšanas paradumus uzlabos, varēs braucienus turpināt bez ierobežojumiem.

Kā skaidro Valts Marga, Bolt skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā, visaptverošs pārgalvīgas braukšanas rādītājs sniedz iespēju izmērīt, analizēt un novērtēt lietotāju uzvedību un rīcību brauciena laikā, kā arī ar plašu skrejriteņa sensoru klāstu noteikt bīstamas situācijas un drošības pārkāpumus, tostarp braukšanu divatā uz viena skrejriteņa, strauju bremzēšanu, izslīdēšanu un sadursmei, nepiemērotu skrejriteņu novietošanu, tajā skaitā aizlieguma zonās. Līdz ar jaunā pārgalvīgas braukšanas rādītāja izmantošanu skrejriteņu operators vēlas paaugstināt nozares drošības standartus, lai izglītotu klientus un vairotu atbildīgu un drošu skrejriteņu lietošanas kultūru.

Mērot skrejriteņa lietotāja pārgalvīgas braukšanas rādītāju, ņem vērā arī nepareizas skrejriteņa novietošanas sensora datus.

Vienmēr, pabeidzot braucienu ar skrejriteni, svarīgi pārliecināties, ka skrejritenis ir novietots tā, lai tas netraucētu pārvietošanos, neradītu bīstamas situācijas un neērtības citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Taču ne vienmēr neapdomīgi novietotais vai apgāztais skrejritenis ir pēdējā lietotāja atbildība. Novērojams, ka bieži vien skrejriteņus apgāž vai pārvieto garāmgājēji, tāpēc Bolt ir ieinteresēts stiprināt pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, izglītojot sabiedrību kopumā. Tāpēc tagad, paceļot apgāzušos skrejriteni un novietojot to atpakaļ stāvus pozīcijā, skrejritenis pateiks “Paldies!”, novērtējot ikviena garāmgājēja rīcību pareizas skrejriteņu novietošanas kultūras uzlabošanā. Paceļot apgāzušos skrejriteni, ikviens satiksmes dalībnieks var paaugstināt drošību uz ielas, kā arī samazināt negadījumu rašanās iespējamību.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu