Spraiga desmitgade • IR.lv

Spraiga desmitgade

Marija Leskavniece

Kādas atziņas par aizvadītajiem desmit gadiem ir uzņēmējiem, kuri savulaik rotājuši žurnāla Ir Nauda vāku

2013. gadā Kārlis Andersons bija uz paša pirmā žurnāla vāka. Tobrīd elektroniskās maksājumu sistēmas Mobilly vadītājs. 2016. gadā viņš kļuva par izglītības organizācijas Iespējamā misija vadītāju, bet tagad ir Pārdaugavas Montesori sākumskolas direktors.

2013. gadā, iedzīvinot Latvijā mobilos maksājumus, uzsvērāt — mainīt paradumus nav viegli. Kā vērtējat šo 10 gadu laikā notikušās pārmaiņas digitālajā pratībā?
Daudzas tehnoloģijas ir kļuvušas draudzīgākas, un cilvēki ir pieņēmuši, ka tās ir neatņemama mūsu ikdienas daļa. Laikā, kad sākām ar Mobilly, iespējams, agrākie lietotāji vēl atceras, maksājums bija jāveic ar īsziņu. Pierunāt cilvēku aizsūtīt pareizu īsziņas komandu ir daudz grūtāk, nekā nospiest vienu pogu, lai sāktu maksājumu vai tikpat vienkārši to apturētu.

Digitālā pratība noteikti ir gājusi uz augšu. Arī mana sieva (Riga TechGirls vadītāja Anna Andersone — red.) ir daudz darījusi, lai izglītotu sievietes un piesaistītu viņas tehnoloģiju jomai. Cilvēki par digitālo pratību runā, tai tiek pievērsta sabiedrības uzmanība. Tāpēc domāju, ka ir daudz labāka situācija nekā laikā, kad strādāju Mobilly.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu