Podkāsts nr.172: Prezidenta vēlēšanu pavērsieni. Kleptokrātu atmaskotājs. Dzeja, kas patīk jauniešiem • IR.lv

Podkāsts nr.172: Prezidenta vēlēšanu pavērsieni. Kleptokrātu atmaskotājs. Dzeja, kas patīk jauniešiem

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Trešdienas priekšpusdienā, kad redakcijā no tipogrāfijas saņēmām nodrukāto žurnālu Ir, Egils Levits vēl bija kandidāts uz otru termiņu prezidenta amatā. Kopš tam notikumi attīstījušies galvu reibinošā ātrumā — Levits kandidatūru atsaucis, bet parādījušies citi pretendenti uz vietu Rīgas pilī. Ceturtdienas pēcpusdienā Ir žurnālisti Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps tikās uz sarunu, kurā centās atrast orientierus šajā strauji mainīgajā politiskajā situācijā. Kolēģi arī sprieda par britu žurnālista Olivera Bullo atklājumiem par «Naudaszemi» — vietu, kur oligarhi nobēdzina savas bagātības, un par huligāniski akadēmisko dzejnieku Ivaru Šteinbergu, kurš ieguvis Latvijas Literatūras gada balvu un spēj uzrunāt arī jauniešus, kuri par dzeju parasti neinteresējas.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Mātes dienas akcija — dāvanu karte no The Body Shop: https://ir.lv/abonesana/davana-mammai-2023/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu