Baudīt, nevis skriet • IR.lv

Baudīt, nevis skriet

Privātā Nidas Dzintara muzeja vadītāja Judita Eičiniene. Muzejs darbojas kopš 2021. gada vasaras, šogad maijā otrajā stāvā paredzēts atvērt mākslas galeriju. Foto no personīgā arhīva
Ilze Šķietniece

Lietuvas piekrastē tīkamus piedzīvojumus var atrast ne tikai pludmalē zvilnētāji, bet arī aktīvās un ģimeniskas atpūtas kārotāji. Tūrisma sezonā piejūras pilsētas un ciemi piedāvā daudzveidīgu jaunumu klāstu

Mammu, vai mēs varam palikt vēl vienu dieniņu? Tā lūdz meita, kad jau dodamies mājupceļā no izbrauciena pa Lietuvas jūras piekrasti. Un man viņai jāpiekrīt. Ar vienu nedēļas nogali ir krietni par maz, ja tūrisma piedāvājumu šeit grib baudīt, nevis skriet. 

Vispār šis sanāk stāsts drīzāk par to, ko mēs neredzējām, jo braucienā devāmies vēl pirms jaunās tūrisma sezonas sākuma. Taču visu, ko mēs bijām saplānojuši, jums noteikti būs iespēja piedzīvot.

Starp citu, uz Lietuvas trešo lielāko pilsētu Klaipēdu šajā vasarā noteikti ir vērts doties arī tāpēc, ka aprit simt gadu, kopš Lietuva to anektēja jeb pievienoja savas valsts teritorijai. Pēc Pirmā pasaules kara pilsētu pārvaldīja franči, bet pirms tam tā ilgus gadus atradās vācu kontrolē. Vēsturiski nozīmīgā notikuma dēļ šis pasludināts par Klaipēdas reģiona gadu, saka Lietuvas Tūrisma biroja Komunikācijas nodaļas vadītāja Lilija Eizintiene.

Paradīze bērniem

Gatavojoties ģimenes izbraucienam nedēļas nogalē, secinu, ka no visiem jaunumiem, ko šajā sezonā tūristiem piedāvā Lietuvas piekraste, visvairāk gribas apskatīt miniatūru un botānisko parku Babilonas dārzi (Babylon Gardens). Tas atrodas Klaipēdas rajonā un ir četrus hektārus liels. Šajā pavasarī tur apmeklētājus gaida papildināta ziedu kolekcija, kā arī divas jaunas miniatūras: Ņujorkas Brīvības statuja un Briseles Atomiums. Pavisam parka teritorijā aplūkojami vairāk nekā 20 dažādu valstu un pilsētu simboli, ieintriģē Eizintiene.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu