Ne-tuksnesī • IR.lv

Ne-tuksnesī

17
Nellija Ločmele

Brīvdienās ar dronu filmējām ainavu, kas veidojusies miljoniem gadu laikā, bet var aiziet postā jau šajā desmitgadē. Sacīju kolēģiem, ka nevarēju laist garām izdevību atgriezties Oak Flat, jo tā var būt pēdējā reize manā dzīvē, kad speru kāju šajā apaču indiāņu svētvietā. Bet kolēģis atbildēja — ne tu vienīgā, drīz neviens un nekad vairs nevarēs te spert kāju, ja tiesa atļaus šo vietu pārvērst gigantiskā vara raktuvē.

Iemesls bēdīgs, taču brauciens bija skaists. Tieši tagad tuksnesis zied. Pat vēl košāka krāsu bagātība — dzeltens, zils, sārts, mēļš — nekā vasarās mūsu pļavās! Šoziem nokrišņu bija pārpārēm, tāpēc pavasaris nāk ar «superziedēšanu», kā to šeit dēvē. 

Priecējot acis, aizdomājos, ka «tuksneša» vārds ir pārāk kategorisks un netaisns. Tuksnesis taču nav tukšs! Sonoras tuksnesis, kas ieskauj Fīniksu un plešas abpus ASV un Meksikas robežai, ir mājvieta pāris tūkstošiem augu sugu.

Lielākais krāšņums ir saguaro — kaktuss, kas aug vienīgi šeit, viskarstākajā Ziemeļamerikas tuksnesī. Saguaro ir kā varens smuidrs koks ar zaru rokām, viscaur noklāts adatām. Aug tik lēni, ka desmit gadus vecam stādiņam nebūs ne pieci centimetri, taču staltākie saguaro izslejas pat 18 metrus. Pirmo «roku» izlaiž tikai pusgadsimta vecumā, bet kaktusiem tas nav pat pusmūžs, jo zaļie milži dzīvo 150—200 gadus. Visinteresantākais fakts, ko uzzināju botāniskajā dārzā, — liels saguaro var uzņemt pat sešas tonnas ūdens, izplešoties gluži kā akordeona plēšas! Tagad gaidu maiju, kad saguaro ziedēs. Katrs zieds uzplaukst naktī un rotājas tikai vienu dienu, lai vēlāk nobriestu gardā sārtā auglī.

Komentāri (17)

Sskaisle 19.04.2023. 13.09

https://www.delfi.lv/news/national/criminal/nbs-partikas-iepirkums-atlaiz-vienu-amatpersonu.d?id=55442558

te ir pmats uztraukumam, ka esošā vara – koalīcija saeimā, premjers un prezidents ir kremļa varas uzpirkti, jo izlaupot NBS budžetu – valsts pretošanās spējas ārējam agresoram tiek pielīdzinātas nullei’

Izglītībai, medicīnai naudas nav – korumpantiem, ko izzgat – ir tik cik tie ir spējīgi paņem – bez tiesas un bez soda

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 16.04.2023. 07.43

Un vēl. Mani iedvesmo Pīlēns. Man pašai nav vispār nekādu ambīciju un tieši tāpēc Pīlēns, kurš ir dzīves pašā kalnā , ar savu vēlmi kļūt par prezidentu mani iedvesmo.

Un man būtiski – viņa ticība Latvijas valstij, mūsu tautai arī mani iedvesmo. Man arī tās jau sen vairs nav.

Tā nomelnošanas kampaņa, ko organizē vecie varenie čekisti ar savām dzīvelīgajām atvasēm,ko atbalsta uzpērkamie mediji, mani spiež domāt, ka saeima Pīlēnu par prezidentu neievēlēs.

Ja tomēr ievēlēs – nosvinēšu arī kā savu uzvaru.

+1
-4
Atbildēt

2

    Andris Vītols > Sskaisle 17.04.2023. 20.39

    Varbūt I.Ziemele būs prezidente, jo bieži redzu TV-24. … Balsotu par Pīlēnu vai I.Ziemeli ???

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Andris Vītols 18.04.2023. 09.40

    sorosiste – mums jau pietiek ar vienu sorosistu juristu levitu

    Einšteins teica, ka vecu problēmu nevar atrisināt ar vecām metodēm, ka vajag jaunas iespējas

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Vītols > Sskaisle 18.04.2023. 02.49

    Šie komentāri te neiederās. … Par tuksnesi te vajadzēja…, nevis par labo Pīlēnu rakstīt. … … Izskatās, ka arī E.Levitu virzīs…. …. Izšķirīgas būs ZZS balsis pirmajā kārtā !!! …

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 16.04.2023. 07.36

Aizkustinoši, bet…
Lūk, es abonēju IR, tāpēc nemaksāju par maksas rakstiem citos medijos, bet….IR zaudē savu medija kā uzticama informācijas avota prestižu, manuprāt.

Pēc mēneša būs prezidenta vēlēšanas. IR publicē nomelnojošu, bez faktiskiem pamatojumiem , rakstu par Pīlēnu.

Uzteikts un slavināts turpat tiek levits. Atkal bez pamatojumiem

Mums kā sabiedrībai mediji nedod pilnvērtīgu informāciju, analīzi. Piemēram, kā mediji, kā sabiedrība, kā politikas eksperti vērtē levuta darbu. Sākot ar to, ka mums nestāsta par budžetu. Cik tērēja prezidenta kanceleja laikā, kad valsts , piemēram , neļāva cilvēkiem strādāt, skolēniem apmeklēt skolu, cēla algas sev un rēķinus tautai.

Kā vērtēt prezidenta levita rīcību ietekmējot politiķus STtiesneša vēlēšanās?

Kā vērtēt levitu valsts tiesiskuma vājināšanā , bet varbūt nostiprināšanā?

Es domāju par levitu visu to sliktāko. Bet varbūt nav tik slikti? Varbūt mediji noklusē levita labos darbus. Bet varbūt tādu nav?

0
-3
Atbildēt

1

    Andris Vītols > Sskaisle 17.04.2023. 20.29

    Jūs rakstījāt -” es abonēju IR, tāpēc nemaksāju par maksas rakstiem citos medijos…” … … Es vēlētos zināt KURI tie ir un vai tas tiešām iespējams !!! … … ……..
    Par E.Levitu ! … … Pat L.Lapsa tiesā plaši citēja E.Levitu. … … E.Levitam ir nozīmīga, pozitīva loma tiesiskuma stiprināšanā (te neuzskaitīšu visu no SATVERSMES līdz Administratīvā procesa likumam utt.). … …
    E.Levits veicināja pozitīvās izmaiņas partiju finansēšanas likumā, mazinot partiju atkarību no ”SPONSORIEM”, tas ir LIELS SOLIS UZ GODĪGĀKU POLITIKU. … … Likuma normas visu laiku jāprecizē, lai naudu netērētu nelietderīgi (tikai reklāmās ), bet sakarīgā partiju politikas skaidrošanā. … Mazskaitlīgākām partijām būtu finansējums jāsamazina, lai stimulētu pilsoņu iesaistīšanu partiju darbā. … … …. …
    Arī Jūs tad varētu iestāties tajā partijā, kuru veidoja Pīlēns un palīdzēt AS pārņemt varu. … … Nauda partijām ir paredzēta, lai tās man izskaidrotu, KĀPĒC viņu partija LABĀKĀ. …
    Medijiem NAV jāslavē ”Jūsu partija”, viņi DRĪKST SLAVĒT KO PAŠI GRIB…. Jūs par Pīlēnu, es par Levitu – tas taču normāli, ka viedokļi dažādi. …

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Andris Vītols 18.04.2023. 09.42

    ko tu muldi , piedod par rupjību, bet nervu drapes dārgas – un tu mani visu laiku tracini

    ždanoka kur ir un ko dara? mamedovs kur ir un ko dara?
    stabilitāte, kāpēc ir saeimā un kas par to prokremlisko partiju un tās darbiem maksā

    ko tu vari muldēt, Andri – tu apsēdies un padomā, pirms tu raksti

    Punkts

    0
    0
    Atbildēt

    2

    Sskaisle > Sskaisle 18.04.2023. 09.46

    mediji raksta, kā krievu okupnati lielās , kā slepkavojuši raudošus Ukrainas bērnus, bet Llatvijas valsts finansē mamedovu , ždanoku u.c. kuri Briselei un visai pasaulei stāsta par labo krieviju un par fašistiem latviešiem

    bet tu man te gribi iestāstit kā levits sakārtojis likumus par partiju finansēšanu un ka nu partijas neatkarīgas, tpu tu negantība !

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Vītols > Sskaisle 18.04.2023. 16.54

    Es cenšos Jūs ”netracināt”, korekti paust savu viedokli, bez personīgiem aizskārumiem. … Tā partiju finansēšana nav pie vainas, ka ievēl T.Ždanoku, Rosļikovu utt. (vinus ievēlēja bez tās ”partiju naudas”). … … Daudz ko nosaka vēlētāju ”ticība”… … Vieni tik Pīlēnam, otri tik Ždanokai, Rosļikovam… … Katrs iet uz savu ”baznīcu”, katrs skatās ”savu TV”, katrs skatās to TV (Tik-Toku), kur slavē viņa ”dievu” vai viņa ”savējo partiju”. … … … Nav vienkāršu risinājumu – sarežģītām problēmām !!!. .. … Lūdzu uzrakstiet, kā konkrēti Jūsu norādītās problēmas varētu risināt (saucot ”viss slikti” labāk nekļūs). … …

    +1
    0
    Atbildēt

    3

    Sskaisle > Andris Vītols 19.04.2023. 10.15

    Andri, es piedalīšos skolotāju un mediķu streikos. Karodziņš man nebūs, bet varbūt nopirkšu, ja kaut cik lētu redzēšu, Uzaicinu Tevi pievienoties, un vispār visu IR redakciju un lasītājus.

    Kā teica Rainis – tas jaunais laiks nenāks, ja ļaudis to nevedīs . Ir jāizbeidz varas cinisms, kas mūs ved uz valsts bojāeju – varai ir jāgādā par kopējo , nevis tikai savu labumu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > Andris Vītols 19.04.2023. 10.13

    Andri, labrīt. Taisnojies , cik gribi – līks un bezkaunīgs Tu esi!
    Prezidents izsludina likumus. Jebkuru nepilnīgu, vai vispār likumu brāķi prezidents ir tiesīgs nodot atpakaļ saeimai, kurai tas ir jāpārstrādā, lai tajā nav “caurumi” , kas ir ērti likumpārkāpējiem un izdevīgi advokātiem un tiesnešiem. Laikam 1 x dzirdēju , ka nodots likums saeimai uzlabošanai. Tāpat prezis levits varēja mazāk braukāt apkārt pa pasauli mūsu naudu notriecot un biežāk pievērsties iekšējām problēmām.
    Piemēram, kad žurnālisti jautāja, kāpēc prezis levits nakts laikā zavnījis A/P saeimas deputātēm un draudējis ar represijām , ja tās nebalsos par preža pssiju kuņicku , tad levits atbildējis, ka esot pārprasts, jo tikai gribējis pārliecināties, ka par kuņicku deputātiem ir visa vajadzīgā informācija, lai par viņu balsotu

    Un tagad- noliec blakus kuņicku un žadanoka, pirmā ir plaukstoša sieviete pašā smukuma pilnbriedā, par ko jau dzeltenā prese ziņoja, ka intīmi apskāvieni ar levitu pat publiski piefiksēti, kamēr ždanoka ir sieviete gados ar visai nešpetnu raksturu un naidīgu pat pretvalstisku nostāju pret Latviju.

    Un mēgini atbildēt jautājumu – kāpēc par kuņicku levits pat nakts laikā tramdīja saeimas deputātus, kamēr par ždanoku, kura – par mūsu naudu darbojas pret mums – tā ir nav pat izteicies, nerunājot, ka būtu laicīgi vērsies saeimā ar ierosinājumu izmainīt vēlēšanu likumu, lai prokremliski – tātad agresīvi, slepkavniekciski noskaņoti cilvēki un partijas nesaņemtu valsts finansējumu un atbalstu.
    Tagad manā vērtējumā ir tā, ka par mūsu nodokļu naudu levits un varas partijas apzināti baro gan ždanoku, gan visus prokremliskos spēkus Latvijā , lai tauta nosodītu kremlinus, kamēr pasas varas partijas sev ceļ algas, mums rēkinus. Draud celt nodokļus un pensijas vecumu, lai atkal tauta šūmētos [par to, kas varētu būt un nepievērstu uzmanību nenormālajai, prātam grūti aptveramajam cinismam izlaupot valsti.

    Punkts.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Andris Vītols > Sskaisle 19.04.2023. 17.11

    Jau sen Ždanokai Latvijā aizliedza balotēties, bet EP tādus ierobežojumus “neieteica” vērst pret Ždanoku par darbošanos “interfrontē” utt. … Tagad pret viņu ir citas apsūdzības saistībā ar kara atbalstu, tāpēc viņai visdrīzāk aizliegs balotēties…, jo arī “vecās valstis” beidzot kaut saprot ! … … … Likumā nevar noteikt ierobežojumus par “noskaņojumu”, bet par reālu rīcību – atbalstu karam, draudiem utt. … … Ja sēdēsim mājās, tad Ždanokas vietā ievēlēs tāpat “noskaņotos” – Rosļikovus, Mamikinus… … … Ja viņus atbalsta 100000 un tikpat nobalso par “latviskajām partijām”, tad viņiem būs PUSE no deputātu vietām . … … Ja VISI nobalsosim, tad varbūt neviens Rosļikovs, Mamikins nepārvarēs to % barjeru, lai tiktu ievēlēts. … … Ja būs daudz “latvisko” sīkpartiju, tad daudzas “balsis” tiks Ždanokas un Rosļikova partijām. … … Ar “latviskajām” partijām domāju tās, kuras nosoda Krievijas karu un atbalsta latviešu valodu. … … Neviens Latvijas PREZIDENTS mūsu vietā nenobalsos !!! … …

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Andris Vītols 19.04.2023. 18.05

    Es pēkšņi iedomājos, ka tu esi apmaksāts smadzeņu skalotājs. Nevaru izlemt ,vai tā ir – 50 pret 50.
    Kā var būt , ka mistiska Eiropa iesaka atbalstīt ždanoku un samierināties ar korupciju, ar Latviju visur pēdējās vietās?

    Tā neomulīgi palika, jo pirms tam domāju, ka esi nozombēts pensionārs, bet tagad…😳

    0
    -1
    Atbildēt

    2

    Andris Vītols > Sskaisle 19.04.2023. 19.59

    Ja man neticat, tad zvaniet tā laika deputātiem. … Ja gribat man maksāt par elementāru lietu skaidrošanu, tad dodiet ziņu! … … Nevajag tos personīgos aizskārumus “līks”, “nozombēts”, “bezkaunīgs” par manu korekto sava viedokļa paušanu!
    … …

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Vītols > Sskaisle 20.04.2023. 01.30

    LTV-1, “KAS notiek Latvijā”, paklausieties Ģen.prokurora Stukāna ieteikumus likumdošanas jomā. …
    .. Katru blēdi nevar noķert, bet muitnieku, kontrabandistu utt.”pilis” taču redzam. … Likumos jānosaka pienākums uzrādīt ienākumu avotu. … Ja tos “naudas avotus” nevar uzrādīt, tad pusi jāatdod valstij, pašvaldībai .. … Bojārs no LTV-1 taču pirms laika intervēja tos “nabagus”, kuri dzīvo pilis, bet deputāti neko nedara gadu desmitus. … Jūs rakstāt par visādām negācijām, bet lietderīgāk to stāstīt saviem deputātiem. … Lūdzu zvaniet viņiem !!! ….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Vītols > Andris Vītols 18.04.2023. 18.35

    Kļūdas labojums. … Bija jābūt -” Vieni tic Pīlēnam, otri tic Ždanokai, Rosļikovam… -” …

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu