Tīrasiņu dibinātāji • IR.lv

Tīrasiņu dibinātāji

Raimonds Kulbergs. Foto — Edmunds Brencis, no Ir Nauda arhīva
Marija Leskavniece

Raimonda Kulberga dibinātā BADideas.fund investori apņēmušies nākamajai jaunuzņēmēju paaudzei būt tādi ieguldītāji, kādus reiz būtu gribējuši paši

Eņģeļu investoru fonda BADideas.fund nosaukumā apspēlēts Pola Greiema citāts — ikviens vienradzis sākumā tika uzskatīts par sliktu ideju. Proti, veiksmīga jaunuzņēmuma pamatā daudz vairāk par kādu īpaši spožu (un cītīgi slēpjamu!) ideju ir laba, savstarpēji saderīga, mācīties spējīga un spītīga komanda. 

Fonds iegulda Baltijas un Centrāleiropas jaunuzņēmumos agrīnās attīstības stadijā, iesaistoties ar 50—200 tūkstošu lielu investīciju. Pirmajos desmit darbības mēnešos viņi investējuši apaļu miljonu. Starp BADideas.fund dalībniekiem ir reģiona zināmāko veiksmes stāstu — Printful, Printify, Whimsical, Lokalise, Vinted, Pipedrive un citu — dibinātāji un attīstītāji. Un arī globālu milžu, piemēram, Vimeo un Shopify, pārstāvji. Tātad ar ievērojamu pieredzes bagāžu jaunuzņēmumu ekosistēmā.

Arī Raimonda Kulberga kontā ir veiksmes stāsts — ziedošanas platforma universitātēm Funderful, ko viņš pārdeva 2019. gadā. Aiz muguras arī pusgada stažēšanās prestižajā Sanfrancisko akseleratorā 500 Startups 2017. gadā, uz kuru viņu uzaicināja pēc uzstāšanās konferencē Digital Freedom Festival Rīgā. Dzīvs pierādījums, ka Latvijā ne tikai top pasaules mērogam atbilstošas idejas, bet ir arī iespēja tikt pamanītam.

Tagad Raimonda dibinātais fonds dos iespēju kādam citam izrāvienam — šomēnes konferencē TechChill notiekošajā sacensībā Fifty Founders Battle kādam no dalībniekiem būs iespēja iegūt 150 tūkstošus eiro no BADideas.fund. Pērn tieši TechChill izziņoja fonda dibināšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu