Kāda kraha mācība • IR.lv

Kāda kraha mācība

Noguldītāji pie Silicon Valley Bank galvenā biroja Santaklērā Kalifornijā trīs dienas pēc bankas sabrukuma. Foto — Scanpix
Morīna Farela, © The New York Times News Service

Kāpēc sabruka Silīcija ielejā cienītā banka Silicon Valley Bank? Izrādās, tās vadītājs pārāk daudz aizrāvās ar inovāciju un tehnoloģiju nākotnes slavināšanu, pārāk maz uzmanības veltot bankas risku pārvaldībai un ekonomiskās vides problēmu apzināšanai

Silicon Valley Bank izpilddirektors Gregorijs Bekers.
Foto — Scanpix

Marta otrajā nedēļā Sanfrancisko luksusa viesnīcā Palace Hotel notikušajā tehnoloģiju konferencē bankas Silicon Valley Bank izpilddirektors Gregorijs Bekers atlaidās krēslā un sniedza optimistisku vēstījumu. Savā pārliecinātajā, var pat teikt — pārlieku azartiskajā manierē. Sanākušajiem investoriem, Volstrītas analītiķiem un tehnoloģiju jomas vadītājiem viņš paziņoja, ka nozares nākotne aizvien ir spoža un tieši tāda pati ir arī Silicon Valley Bank vieta tajā. Tā bija otrdiena, 7. marts.

Bekers gan noklusēja, ka aptuveni nedēļu pirms tam reitingu aģentūra Moody’s bija zvanījusi viņam, lai paziņotu, ka bankas finansiālā veselība ir apdraudēta, jo tās obligācijām draud pazemināšana līdz bezvērtīgajam junk statusam. Labi apzinoties, ka bankai nepieciešams piesaistīt jaunas investīcijas, Bekers pēc brīdinājuma ķērās pie situācijas uzlabošanas. Var pat teikt, ka tālruņa zvans izraisīja drudžainu paniku bankā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu