Jauniešu iespējošana • IR.lv

Jauniešu iespējošana

Gustavs Upmanis. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Stāstus par nopietnām grūtībām un neražām, kas jāpiedzīvo Latvijas uzņēmējiem, veidojam sadraudzībā ar Fuckup Nights Riga.

 

Gustava Upmaņa vadītā platforma Visas iespējas jau piekto gadu jauniem cilvēkiem organizē mācības, palīdz attīstīt dažādas profesionālās prasmes un atrast darbu uzticamos uzņēmumos. Kādas gan neražas te var gadīties?

Latvijā par jauniešiem oficiāli tiek uzskatīti cilvēki no 16 līdz 25 gadu vecumam. Taču Gustavs Upmanis savu «aizbilstamo» loku paplašinājis līdz 29 gadiem. Viņa veidotā platforma kalpo kā tilts starp jauniešiem darba meklējumos un uzņēmumiem. Apzinoties, ka daudziem vēl nav darba pieredzes, viņiem tiek dots uzticības kredīts, lai palīdzētu dzīvē atsperties. 

Mērķis ir veicināt jaunatnes nodarbinātību un attīstīt digitālās prasmes, lai viņi varētu strādāt attālināti — īpaši svarīgi tas ir tiem, kuri dzīvo Latvijas reģionos, kur ir salīdzinoši mazāk iespēju atrast klātienes darbu. Vienlaikus pastāv arī īpašas mācību un praktizēšanās programmas vidusskolēniem. Arī Gustava vadītajā uzņēmumā šobrīd nepilna laika slodzi strādā brīnišķīga vidusskolniece. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu