Latvijas mediji īpašā akcijā atskaņo Ukrainas valsts himnu • IR.lv

Latvijas mediji īpašā akcijā atskaņo Ukrainas valsts himnu

Publicitātes foto

Lai parādītu Latvijas mediju vienotību Ukrainas atbalstam karā pret iebrucēju, Latvijas radio stacijas, televīzijas kanāli un elektroniskie mediji 24. februārī plkst. 12 vienosies kopīgā akcijā, vienlaicīgi atskaņojot Ukrainas valsts himnu.

Šāda vienlaicīga akcija ar teju visu raidošo mediju dalību tajā ir vēl nebijis notikums Latvijā, un tā ir kā loģisks turpinājums tam darbam, kāds Ukrainas atbalstam Latvijas medijos veikts visa gada garumā. Kopīgās akcijas mērķis ir paust skaidru Latvijas mediju un sabiedrības atbalstu Ukrainai.

Latvijas mediji atskaņos Ukrainas valsts himnas pilno versiju. Himnā dzirdamo dzejoli 1862. gadā, nacionālās apziņas uzplaukuma laikā, uzrakstīja Pāvels Čubinskis. Mūziku gadu vēlāk sakomponēja Mihails Verbickis. Par himnu šī dziesma kļuva 1917. gadā, pēc Krievijas impērijas sabrukuma. Īsajā pirmās Ukrainas brīvvalsts laikā figurēja arī vairākas citas himnu versijas, bet pašreizējais tās variants tika atkal pasludināts par Ukrainas himnu 1991. gadā, pēc PSRS sabrukuma. Ukrainas valsts himnu izpilda ukraiņu grupa Тінь Сонця (Saules ēna); viņi paši savu mūzikas virzienu dēvē par “kazaku roku”.

Ukrainas valsts himnu klausieties šeit – https://failiem.lv/f/mcxgm9ekn

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu