Darbinieks arī brīvajā laikā? • IR.lv

Darbinieks arī brīvajā laikā?

Katrīna Ošleja

Ar nolikumu un procedūru izlasīšanu bieži vien nepietiek, lai darbinieki spētu iedzīvināt uzņēmuma vērtības ikdienas praksē

Pirms kāda laika Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca atlaida nupat darbu sākušu Radioloģijas centra vadītāju par viņas komunikācijas veidu sociālajos medijos. Sieviete bija paziņojusi sekotājiem par savu jauno amatu. 

Tas man lika aizdomāties par šķietami pašsaprotamiem procesiem organizācijās: darbā ievadīšanu un tēla (gan visas organizācijas, gan konkrētā darbinieka) veidošanu sociālajos medijos. Manuprāt, tieši tas, ka šie procesi tiek uztverti kā pašsaprotami, reizēm neļauj pret tiem izturēties apzināti un pielāgot mainīgajai videi. 

No organizācijas perspektīvas mēs vairs nevaram paļauties uz to, ka darbinieks pats visu sapratīs darba procesā. Pieņemt, ka gan jau pavaicās, ja kaut ko nezinās, gan jau apzināsies savu atbildības līmeni un robežas, ko nevajadzētu pārkāpt. 

Darbā ievadīšanas process nedrīkstētu būt tikai formalitāte, un uzņēmuma mājaslapā deklarētajām vērtībām nevajadzētu būt tikai tukšai skaņai. Šis process jāveido ļoti apzināti, pārdomāti un sistemātiski, lai jaunpienācējiem vērtības tiešām būtu skaidras, iedzīvinātas ikdienas uzvedībā un saziņā. Riski un zaudējumi var būt pārāk augsti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu