Garšīgi un zaļi 1

Lilita Kenta. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Marija Leskavniece

Ikdienas ēšanas paradumi ir viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā individuālā līmenī mazināt klimata pārmaiņas. Šomēnes norisinās jau sestais dabai draudzīga uztura izaicinājums Neapēd zemeslodi. Otro gadu to vada Lilita Kenta

Piektdienas pēcpusdienā Kozy Eats, vienā no populārākajām vegāniskajām ēstuvēm Rīgā, ir grūti atrast brīvu galdiņu. Bārmenis brīdina, ka pasūtīto var nākties gaidīt ilgāk, nekā ierasts. Toties vilties nenākas. Ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī tāds, ko droši var piedāvāt jebkuram gaļēdājam, kurš pārliecināts, ka vegāni ēd tikai zāli. Un reizēm avokado. Pusdienas šķīvī ir sātīgas un apetītlīgas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu