Kairišs: Ja politiķi nedara visu Latvijas labā, man viņus gribas sist • IR.lv

Kairišs: Ja politiķi nedara visu Latvijas labā, man viņus gribas sist

5
Viesturs Kairišs. Foto - Ieva Salmane

“Mums šķiet, ka esam demokrātiska, mūsdienīga Eiropas valsts ar nelielām oligarhu un Krievijas ietekmes zonām. Bet reāli ir otrādi: esam postpadomju un oligarhu valsts ar nelielām demokrātijas iezīmēm. Labs piemērs tam ir Latvijas Gāze, kas būtībā ir Gazprom. Pastāv skaidrs risinājums Latvijai, lai tiktu vaļā no Krievijas gāzes atkarības, — Skultes terminālis. Bet tas tiek bloķēts. Grozi, kā gribi, visām partijām, kuras to bloķēja, apakšā ir Gazprom. Mēs joprojām esam Krievijas satelītvalsts ar nelielu ietekmi no Rietumiem,” – tik skarbi Latvijas politiku vērtē režisors Viesturs Kairišs intervijā žurnālā Ir.

Vaicāts, vai šodienas Latvijas politiskajā elitē ir īsti līderi un personības, kas paliks vēsturē, viņš atbild, ka nesenajā Latvijas vēsturē redz divus tādus cilvēkus — Daini Īvānu un Valdi Zatleru. Arī Rīgas mēram Mārtiņam Staķim esot potenciāls un iezīmes. Bet ne Uldis Pīlēns, kas sastādījis pagastveču «veco buku» partijas infrastruktūru un spēlē nesaprotamas politiskās spēles, ne arī interesantais personāžs Didzis Šmits, kas arī parādījies no nekurienes, tie nebūs. “Tie nav cilvēki, kuriem es uzticēšos un ticēšu viņu pieņemtajiem lēmumiem. Ja ievēlētie politiķi nedara visu iespējamo neatkarīgas Latvijas dēļ, man viņus gribas sist. Sist krustā nevis kā Jēzu, bet kā to orgānu izstādē Rotko centrā,” rezumē Kairišs.

Par Krievijas TV Doždj apraides atļaujas anulēsanu Latvijā Kairišs saka – “man šajā notikumā visvairāk patika tas, ka Latvija pieņēma savu lēmumu un punkts”. Savukārt par Krievijas aktrisi Čulpanu Hamatovu, kura Spēlmaņu naktī saņēma labākās aktrises balvu, režisors atgādina kādu no atmiņas daudziem pagaisušu gadījumu, kad skatījies olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju Sočos: “Īpaši rūpīgi noskatījos, kā četri Putina elites pārstāvji nes olimpisko karogu. Bija divas sievietes — Aļina Kabajeva un Čulpana Hamatova. Un šīs būtnes tobrīd man pārstāja eksistēt.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (5)

QAnon 22.12.2022. 10.44

Man tāds iespaids, ka mazais viesturiņš nolēmis dalīt ar Staķi un Zatļeru atbildību par to sastrādāto. Ar Staķi par gadiem ilgi neremontēto Ģertrūdes ielas posmu, lai radītu rīdziniekiem neērtības un saliktiem stabiņiem Rīgas ielās, lai būtu maksimāli sastrēgumi un rīdzinieki daudz vairāk tērētu degvielu un tā lietu ūdeni uz krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa dzirnavām. Kurpniek, paliec pie savām liestēm un nelien ar padomiem, defektīvais, kur tev nav ne mazākās sajēgas, piemēram par čekas kurmja, Bordāna, saimnieku izloloto valsts nozagšanas mergaprojektu, Skultes terminālu!
Ejot pa Rīgas ielām, esi prātīgs un nenojobņījies un nesalauz sev sprandu, tāpēc ka divu peģerastu parķiju izdzimteņi salikuši stabiņus, lai nevarētu notīrīt Rīgas ielas un nenonāc ellē pirms WWII, staļinisma un GULAG apoloģēta, Zatļera, kuru tur sen jau gaida par 9. maija svinēšanu, latviešu grūtnieču dedzinātāja, Vasjkas Kononova, nosaukšanu par upuri, par to, ka krievu bandīts un čekists Vasjka Meļņiks viņa laikā ar kāju spēra vaļā Rīgas pils vārtus, par neostaļiniskā valsts apvērsuma mēģinājumu kopā ar kremļa zagļu un žuļiku un slepkavu un pedofīlu pārstāvošo SC, par valsts reputācijas graušanu, uzdzīvojot krievijas bandītu, čekistu, mauku un pederastu shodņjakā “Jaunais Vilnis” utt.
Ar manis uzskaitīto ir vairāk kā pietiekami, lai jūsu ar Zatļeru, ar kuru nu tu esi sadalījis atbildību par noziegumiem pret latviešu valsti un Eiropas civilizāciju, došanās uz Zatļera un Šlesera draudziņa, Kobzona, koncertu, vilktos vismaz gadu un nonākšana koncertā jums jau būtu kā atvieglojums.
Vienmēr atceries, izdzimteni, ka ja čupojies ar pāriju, pat paliec par pāriju. Nonāksi cietumā un ēdīsi ar pederastu no viena trauciņa, līdz galam būsi izstumtais un sēdēsi pie parašas!
p.s. Atgādināšu tev, garīgais un morālais kropli, ka tev mīļie krievu necilvēki, WWII noziedznieki un to noziegumu mantinieki 9. maijā, rīkojot savas cūciskās dzīres, apzināti apgāna savu desmitiem miljonu skaisto, talantīgo, labsirdīgo Eiropiešu upuru piemiņu, bet latvieši 16. martā svinīgi piemin savus sen aizgājušos varoņus. Manās acīs tu neesi latviešu leģionāra puņka vērts.

+1
0
Atbildēt

2

    Elo62 > QAnon 22.12.2022. 13.40

    Man pagāja diezgan daudz laiks, kamēr sapratu, kas ir “shodņjaks” (tas ir no kriminālo aprindu leksikas – сходняк). Ņemot vērā draudus par sēdēšanu, kā arī pārijas un parašas pieminēšanu, man radās jautājums – vai esat bijis ieslodzītais cietumā?

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > Elo62 22.12.2022. 17.46

    Kas tur tāds nesaprotams? Pasākumus, kur nolasās krievu noziedznieki, pederasti un citas nekulturālas padibenes, viņi paši sauc par shodņjakiem, sen bija laiks pierast. Neviens taču netaisa lielas acis, kad dzird krievu abreviatūras: NKVD, KGB, FSB, GKČP, IGIL, jeb arī to nozīmi katram grūtgalvim vajag izskaidrot? Kas attiecas uz vārda “pārijs” nozīmi, šaubos, vai kaut 3% no Jūsu paziņām, kas sēž cietumos pie parašas par izvarošanu, ceturtdaļu grama opiātu surogāta, mopēda zādzību, vai pirmskolniekam atņemto mobilo, ir kaut reizi mūžā dzirdējis tādu vārdu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kolpants > QAnon 22.12.2022. 20.37

    Судя по тому, как часто упоминаются гомосексуалисты, педофилы, тюрьма, изнасилования, унижения и прочее: что-то из этого вас сильно завлекает, зудит и т.д. Прорывается подсознание? Понимаю, сейчас в ответ будет “навалено” “исторических фактов”, но тут явно есть с чем поработать специалистам.

    0
    0
    Atbildēt

    0

kolpants 22.12.2022. 20.30

Вот бы спросить Кайриша про еще 2 “существ”, которые служили коммунистам – Элерте и Вайдере: они для него существуют?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu