Mūsu ienaidnieka ienaidnieks? • IR.lv

Mūsu ienaidnieka ienaidnieks?

8
Krievijas TV 'Doždj' logo. Attēls no interneta
Gunārs Nāgels

Vai ir tāda lieta kā “labs krievs”? Šāds jautājums sevišķi aktualizējās ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmuma apturēt TV kanāla Doždj (Дождь) darbību Latvijā, anulējot tā licenci.

Doždj (krieviski – Lietus) ir starptautiski pazīstams kā TV Rain un pieskaitāms pie Krievijas opozīcijas medijiem. Kad tās darbība Krievijā tika apgrūtināta, tad televīzija pārcēlās uz Latviju, saņēma licenci no NEPLP un atsāka raidīt ar šā gada 18. jūliju. Raidījumi notiek sadarbībā ar Latvijas mediju grupu TV3 Group, kā arī savā tīmekļa vietnē un YouTube kanālā.

Darbojoties Latvijā, Doždj bija solījis nodrošināt valodas celiņu latviešu valodā, bet solījuma nepildīšanas dēļ saņēma 4000 eiro sodu. Nedaudz vēlāk saņēma 10 000 eiro sodu par okupētās Krimas iezīmēšanu kartē kā Krievijas teritoriju un Krievijas armijas nosaukšanu par “mūsu armiju”.

Un tad 1. decembrī raidījuma Šeit un tagad vadītājs Aleksejs Korosteļevs, runājot par mobilizēto Krievijas armijas karavīru apstākļiem frontē, teica: “Mēs ceram, ka daudziem karavīriem spējām palīdzēt, piemēram, ar aprīkojumu un vienkārši ar elementārām ērtībām frontē.” Ar vārdu sakot, palīdzēt mobilizētiem karavīriem veikt Ukrainas iekarošanu un ukraiņu slepkavošanu, izvarošanu un aplaupīšanu.

Par šo trešo smago pārkāpumu NEPLP anulēja licenci un lūgs uzlikt ģeobloku TV Rain kanālam YouTube. Ar to būs sasniegta īpatnējā situācija, ka Krievijas opozīcijas medijs ir vēl pieejams pašā Krievijā (bet gan ar brīdinājumu, ka tas ir ārzemju aģents), bet būs pilnīgi bloķēts Latvijā.

Doždj tūliņ pārtrauca sadarbību ar Korosteļevu, bet, solidarizējoties ar viņu, atlūgumus iesniedza vēl trīs citi žurnālisti.

Kā šo visu saprast? Protams, esam vīlušies, bet nedrīkst veikt vispārinājumus – teikt, ka visi krievi slikti. Tāpat tas ir pierādījums tam, ka arī nedrīkst veikt pretējo pieņēmumu – ka visi Putina oponenti ir mums draugi.

Tāpat kā visā 20. gadsimtā, mūsu lielākais ienaidnieks ir bijis krievu imperiālisms, ne kādi dažādos laikos valdošie politiskie ietērpi. Cars bija slikts, Ļeņins, Staļins un komunisms bija slikts, Putins ir slikts. Tas nenozīmē, ka cara pretinieks Ļeņins bija mums labs, vai Ļeņina pretinieks Bermonts bija mums labs, vai šodienas Putina pretinieki būtu obligāti mums labi. Krievu imperiālisms un šovinistiskā domāšana ir mums lielākais drauds.

Diemžēl dzīve ir daudz sarežģītāka, un mums jāspēj reaģēt, arī ja tas nozīmē darboties pret kādu Putina pretinieku, ja tas izrāda šādas šovinistiskas tieksmes.

Autors ir laikraksta Latvietis palīgredaktors

Komentāri (8)

traductrice 14.12.2022. 11.45

NEPLP, personīgi Āboliņš un vēl rinda tvrain oponentu, visticamāk, negribēs noskatīties youtube tvrain darbu “Необыкновенный фашизм” 2 sērijās, jo latv.val. skaņas celiņa tam nav. šī 3h filma ir pamatīgs darbs, kurā sīki analizēti 2 režīmi (nav jāskaidro, kādi) kopš 1920-iem gadiem. Ja Āboliņam izdosies panākt, ka tvrain nebūs pieejams arī youtube, viņš būs izdarījis visu pēc maksimuma, lai Latvijas krievs tā arī turpinātu dzīvot vatē, jo neba jau nu NEPLP un Āboliņš pacentīsies detalizēti meklēt sakni un cēloņsakarību mūsdienu putlerismam. Nožēlojami tuvredzīgs lēmums.

+1
-1
Atbildēt

1

    QAnon > traductrice 16.12.2022. 09.35

    Mēdz būt tā, ka kāds ir uzcēlis 20 tiltu, bet to mūža galā vienalga atcerēsies, kā deģenerātu, kam paticis apčamdīt puišeļus. Ar vienu izteiktu teikumu reizēm mēdz būt pilnīgi pietiekami, lai siles lopu, vai propagandonu pastumtu Daugavā zem ledus, bet Dožģ tādu ir milzīga bagāža.
    Reiz zvēri sadomāja ieraut un izlēma, ka sūtīs pakaļ dzirai bruņurupuci. Paiet stunda, paiet divas, zvēri sāk runāt, ka bruņurupucis doši vien viens pats būs nodzēris visu naudu, bet tas, knapi pārrāpies pāri slieksnim saka: “ja jūs par mani šitā runāsiet, es varu vispār nekur neiet”. Jābūt pēdējam plānprātiņam, lai iedomātos, ka ar kaut kādiem tur raidījumiem, iespējams krievu kaut daļēji humanizēt (humanizēt, nozīmē cilvēciskot), ja tas nenotika vēl 90. gados. Krievs ir neārstējams, bet intelektuāli alternatīvi attīstītiem latvietīšiem, morāliem invalīdiem, kuri balso par prokremliskām zagļu un pederastu parķijām, gan skatoties Dožģ, var sākt likties, ka karš Ukrainā un krievu necilvēku pastrādātās zvērības, varbūt, nav tik viennozīmīgi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 14.12.2022. 06.37

Katram nolādētam izdzimtenim, kurš ir balsojis par pretīgo nēģeri, Obamu, kuri ir pelnījuši noskatīties, kā to tuviniekus dzīvus nograuž žurkas, pirms tie sajūk prātā vai izdara pašnāvību, vēlētos pavaicāt, kāpēc Baidens nepilda paša 9. maijā parakstīto likumu par Lend-Lease Ukrainai. Atgādināšu staļiniskiem deģenerātiem, ka fiziskais un morālais kroplis Rūzvelts, lai izjauktu pasaules kārtību, lai 1/3 cilvēces novestu pie bada un vājprātīgu sadistu diktāta, lai Staļins varētu paverdzināt pusi Eiropas, tērēja, 10% no krietno amerikāņu sapelnītā. Bagātās ASV cilvēki nevarēja pat benzīna bāku piepildīt līdz galam, turklāt 500 000 nevienam neko ļaunu nenodarījušo amerikāņu tika aizsūtīti suņa nāvē Eiropā. Par Lend-Lease bijušā Putina padomnieka Ilarionova video
https://www.youtube.com/watch?v=nrfg6IbfLKo

0
0
Atbildēt

0

Atis Priedītis 13.12.2022. 01.28

Cilvēka psihes dziļāko slāņu pētījums

Pamazām top Ata Priedīša (Andra Marta) grāmata, kuras saturā ietvertas pārdomas par pašiem aktuālākajiem šodienas notikumiem.

Fragments no topošās fantastikas žanra grāmatas “Kristaps – slepenie protokoli 2.daļa Atgriešanās”. Grāmatas saturu galvenokārt veidos Gulbja zvaigznāja planētas sūtņa uz Zemes Kristapa sarunas ar Gulbja zvaigznāja planētas Zinātnieku grupas pārstāvjiem.

Jāņa Atklāsmes grāmata 22. nodaļa:
14 Svētīgi, kas mazgā savas drēbes, lai tiem būtu daļa pie dzīvības koka un varētu pa vārtiem ieiet pilsētā.
15 Ārā paliek suņi, burvji, netikļi, slepkavas, elku kalpi un visi, kas mīl un runā melus.

– Tu lasot Svētos rakstus, mēģināji saprast to būtību un par to ko tie patiesībā pasaka cilvēkiem?
– Jā, un es atklāju, ka ir dažas ļoti nozīmīgas domas, kuru būtība un saturs tiek gandrīz vai ignorēts.
– Pastāsti par tām!
– Jāņa atklāsmes grāmatas 22.nodaļā pilnīgi precīzi un viennozīmīgi ir pateikts, kuriem cilvēkiem ir cerības nonākt Paradīzē un kuriem nē – Ārā paliek suņi, burvji, netikļi, slepkavas, elku kalpi un visi, kas mīl un runā melus.
– Bet kāpēc šī doma tika regulāri ignorēta?
– Tāpēc, ka Svētajos rakstos bija iespējams atrast fragmentus, kuri pauž kaut ko citu. Un tieši šie fragmenti arī tika citēti lai attaisnotu gan slepkavības, gan karus, gan arī melus un visus citus grēkus.
– Kā tu skaidroji frāzi “Ārā paliek suņi”?
– Šai frāzei nebija nekāda sakara ar suņiem kā dzīvniekiem. Domāti bija cilvēki, kuri apņirdz, apmelo un aprej citus cilvēkus.
– Kā tu kopumā raksturotu šo Svēto rakstu saturu?
– Tas bija ļoti dziļš cilvēku psihes pētījums. Diemžēl, laikā kad šie Svētie raksti radās cilvēki nebija gatavi pieņemt atziņu, ka jau uz Zemes ir iespējama dzīvošana bez meliem, ļaunuma un naida, bez kariem un cilvēku nogalināšanām. Tika pausts, ka kaut kas tāds var notikt tikai Paradīzē.
– Un kāds bija tavs uzskats?
– Agri vai vēlu cilvēki nonāktu pie domas, ka šāds dzīves modelis ir iespējams tuvākajā nākotnē arī uz Zemes.

Turpinājums sekos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu