Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Marija Leskavniece

Iesaka Uldis Bariss, Conexus Baltic Grid valdes priekšsēdētājs: «Mūsu veiksme ir atkarīga no mums pašiem un no tā, cik sagatavoti esam iespēju izmantošanai. Manis izvēlētās grāmatas ilustrē vadības literatūrā plaši izmantotu teicienu — Luck is when preparation meets opportunity —, kas tiek piedēvēts romiešu filozofam Senekam.»


Nassim Nicholas Taleb. Fooled by Randomness. 
Grāmatas autors apgāž priekšstatus par to, kas ir veiksme un prasmes, mainot stereotipiskus pieņēmumus par to lomu uzņēmējdarbībā un pasaules uztverē. Viņš pārliecinoši argumentē, cik bieži nejaušība ir dažādu notikumu pamatā, cik reti mēs to apzināmies un cenšamies to racionalizēt kā konkrētu, deterministisku likumsakarību rezultātu. Grāmatā tiek aplūkoti vairāki pieredzes stāsti, kas palīdzējuši cilvēkiem apjaust, kāda ir nejaušību ietekme uz dzīvi.


Nick Obolensky. Complex Adaptive Leadership. 
Interesants skatījums uz vadības teorijas jautājumiem lasītājam ar inženiertehnisko zināšanu bāzi, jo bieži tiek izmantotas līdzības ar fizikas elementiem no haosa teorijas un kvantu mehānikas. Grāmatas autors dalās gan ar savām teorētiskajām un praktiskajām zināšanām, gan 15 gadus ilgā pētījuma rezultātiem, kurā iesaistīti 1500 vadītāju no 40 pasaules valstīm. Viņš ir pārliecināts, ka organizāciju daba kļūst arvien nenoteiktāka, tāpēc ir nepieciešama plašāka pieeja tās vadīšanai. 


Jeremy Gutsche. Better and Faster. 
Laba un klasiska uzņēmējdarbības iedvesmas stāstu grāmata, kurā uzsvars likts uz nepārtrauktu sevis izaicināšanu un sagatavošanu iespēju izmantošanai. Grāmatas autors ir inovāciju un radošuma eksperts Džeremijs Gutše, kurš stāsta par biežākajām domāšanas kļūdām, kuras mums neļauj pilnībā realizēt savu potenciālu. Galvenais motīvs ir izaicinājumu pieņemšana, kas ir inovāciju un panākumu atslēga.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu