Ukrainai ir jāspiež, jāspiež, jāspiež • IR.lv

Ukrainai ir jāspiež, jāspiež, jāspiež

1
Ukraiņu karavīrs pie haubices austrumu frontē pie Bahmutas. Foto — Scanpix
Māra Miķelsone

Kādi varētu būt ukraiņu nākamie uzbrukuma virzieni? Situāciju Ukrainas kara frontē analizē NBS Bruņojuma kontroles dienesta priekšnieks Ēriks Naglis

Ēriks Naglis.
Foto — Edmunds Brencis

Par pēdējo nedēļu notikumiem Ukrainas karā Ēriks Naglis secina: «Redzam, ka Hersonas zaudēšana nav tas faktors, kas liktu krieviem apstāties un izbeigt visu šo ārprātu. Lielie cilvēku un tehnikas zaudējumi arī viņiem nav no svara. Tātad viņi vēl kaut ko cer. Atliek civiliedzīvotāju terors ziemā.» Pirmdien sarunājāmies par to, kur varētu gaidīt nākamos Ukrainas armijas uzbrukumus un kas notiek Krimā. Naglis ir optimistisks par Ukrainas spējām ziemā turpināt valsts atbrīvošanu no okupantiem.

15. novembrī raķete nokrita Ukrainas un Polijas pierobežā un nogalināja divus cilvēkus. Rietumu amatpersonas paziņojušas, ka to izšāvuši ukraiņi, lai notriektu krievu raķeti. Kas notiktu, ja Polijā nokritušo raķeti būtu izšāvusi Krievija?
Kopš brīža, kad parādījās šī informācija, Ukrainas puse nekavējoties apgalvoja, ka tās ir Krievijas raķetes. Bija pamatīga ažiotāža. Tagad jāsagaida izmeklēšanas rezultāti, kas īsti notika, kam piederēja raķete, no kurienes tika šauts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu