Ārskats nr.10: ASV vēlēšanu pārsteigums; Krievijas sagrāve Hersonā; klimata pārmaiņu milzīgās izmaksas • IR.lv

Ārskats nr.10: ASV vēlēšanu pārsteigums; Krievijas sagrāve Hersonā; klimata pārmaiņu milzīgās izmaksas

1
Pauls Raudseps

Republikāņu vājie rezultāti vidustermiņa vēlēšanās var nogremdēt Trampu

Pirms otrdienas vēlēšanām Amerikā daudzi bija noraizējušies par iespējamo republikāņu “sarkano vilni”, kas apdraudētu ne tikai Vašingtonas atbalstu Ukrainai, bet arī demokrātiju pašā ASV. Ir žurnālisti Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps spriež par republikāņu negaidīti pieticīgajiem panākumiem. Vai tie vēsta par Trampa norietu un jauna līdera stāšanos republikāņu priekšgalā? Raidījumā kolēģi apskata arī ANO klimata konferenci COP27, kuras galvenā tēma ir Rietumu palīdzība attīstības valstīm pārvarēt klimatu izmaiņu radīto postu; Krievijas atkāpšanos no Hersonas un tās ietekmi uz kara tālāko gaitu; Facebook īpašnieces Meta lēmumu atlaist 11 000 darbinieku un ko tas nozīmē visai IT nozarei; un Kenijas centienus izbēgt no Ķīnas finanšu žņaugiem.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ ziņās pamanītas lietas, gan lielas, gan mazas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu — to var darīt šeit 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

Komentāri (1)

QAnon 12.11.2022. 20.19

Uz ASV vēlēšanām Lubjankā Dzeržinska laukumā strādā vesela nodaļa, tāpēc par ASV marksistu, korumpantu un pederastu partijas panākumiem vēlēšanās nav īpaši jābrīnās.
Par sarkanām mušmirēm, ieteiktu Ozoliņam pamēģināt lietot to uzlējumu, kas lieliski palīdz pret alkoholismu. Protams, tas jādara dozēti, lai izslēgtu halucinācijas un ar kliedzienu: “naciķi nāk”, tas paskvilants neizmestos laukā pa logu. Atklāšu noslēpumu, ka visas pasaules mediķi ir atzinuši, ka halucinatori ir nekaitīgākais līdzeklis depresijas ārstēšanai un ne velti lietuvieši uzpērk sarkanās mušmires un tirgo tās Kanādas farmācijas firmām.
Par Irānu atbildīgi vecais mērglis Karters, kas palīdzēja gāzt viņam nīstā Pehlevī varu un imigrants no Kenijas, nēģeris Obama, kas palīdzēja lupatgalvām noturēt varu, atdodot tiem iesaldētos 140 miljardus caurumu lāpīšanai, urāna bagātināšanas centrifūgām un raķešu būvei, jo režīms karājās mata galā. Cerēsim, ka jaunievēlētais kongress nepieļaus Baidenam noslēgt jaunu kodolvienošanos, lai atkal izglābtu lupatgalvu režīmu.
p.s. par tiem 140 miljardiem “ļaunas mēles” melš, ka ievēroja daļa kļuva par kādreizējā utubungas, Obamas, tagadējās bagātības pamatu un būtiski papildināja ģem-parķijas obšķaku, jeb kriminālo kasi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu