Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

MEMUĀRI. STAŅISLAVS ASEJEVS. GAIŠAIS CEĻŠ. KĀDAS KONCENTRĀCIJAS NOMETNES STĀSTS. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILISPēc Krievijas iebrukuma Austrumukrainā 2014. gadā žurnālists Staņislavs Asejevs palika okupētajā Donbasā un dažādiem medijiem rakstīja par tur notiekošo. 2017. gadā prokrieviskās Doneckas «tautas republikas» varas pārstāvji viņu ieslodzīja, un divarpus gadus žurnālists pavadīja koncentrācijas nometnē. Piedzīvoto autors apraksta šajā grāmatā. Apgāda cena 12 €.


CEĻVEDIS.
LIELĀ SMARŽU GRĀMATA. IZDEVNIECĪBA AMINORIKā darbojas oža? Vai pastāv saikne starp ožu un atmiņu? Ar ko nodarbojas parfimērs, un kā par tādu kļūt? No kurienes nāk smaržu sastāvdaļas? Kā veidojas aromātu cena? Tik izsmeļošs smaržu pasaulei veltīts populārzinātnisks izdevums latviski iznāk pirmo reizi. Grāmatā iekļauts arī īss ceļvedis ar ieteikumiem, kā apgūt parfimērijas kultūru un izvēlēties smaržas. Apgāda cena 30 €.


DZEJA.
EDUARDS VEIDENBAUMS. DZEJA. IZDEVNIECĪBA NEPUTNSAtzīmējot klasiķa dzimšanas 155. un miršanas 130. gadskārtu, izdevniecības samta sērijā iznāk bilingvāla viņa dzejas izlase. Ievas Lešinskas tulkojumā angliski lasāmi 52 dzejoļi. Krājuma veidotājs Raimonds Ķirķis: «Veidenbaums ir gan mākslinieciski dzejā, gan intelektuāli publicistikā uztaustījis vēstures ietekmi uz latviešu nācijas mentalitāti, kļūdams par, šķiet, pašsaprotamāko dzejnieku, kāds rakstījis šai zemnieku valodā.» Apgāda cena 8 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu