Strādāt jebkur • IR.lv

Strādāt jebkur

«Mūsu galvenā vīzija ir palīdzēt ikvienam strādāt no jebkuras vietas,» saka Līna Lāsa no Deel. Publicitātes foto
Juris Kaža

Cik ilgā laikā iespējams izveidot starptautisku komandu, kas īstenos Latvijā radītas idejas ar pasaules vērienu?

Viena no būtiskākajām attālinātā darba priekšrocībām uzņēmējiem ir iespēja algot darbiniekus no visas pasaules. Varbūt jums nepieciešamais programmētājs dzīvo Kazahstānā, bet produktu testētājs — Zviedrijā. Tomēr algot darbinieku citā valstī un sekot līdzi tam, lai viņš saņemtu atalgojumu atbilstoši savā valstī noteiktajai likumdošanai, var izrādīties pārāk sarežģīti. Tāpēc aizvien populārāk ir uzticēt nolīgšanas problēmu starpniekiem. 

Lai noskaidrotu, kā sākt sadarbību ar šādu platformu, Ir Nauda sarunājas ar attālinātas darbinieku nolīgšanas platformas Deel biznesa paplašināšanas vadītāju Centrāleiropā un Austrumeiropā Līnu Lāsu (Liina Laas). 

«Mūsu galvenā vīzija ir palīdzēt ikvienam strādāt no jebkuras vietas,» saka Lāsa. Viņas pārstāvētais uzņēmums tikai 2021. gadā sāka darboties Baltijā, piedāvājot darbā iekārtošanas un algu saraksta administrēšanas pakalpojumus uzņēmumiem. «Pieņemsim, ka jums ir izkliedēta komanda ar 50 cilvēkiem. Jūs nevis veicat 50 pārskaitījumus, bet maksājat mums vienu summu. Mēs sadalām maksājumus un pilnas slodzes darbinieku gadījumā arī veicam algas aprēķinu un izmaksu. Mēs atvelkam nodokļus un visu, kas nepieciešams,» stāsta Lāsa. 

Dažādas personāla vadības platformas nav nekas jauns. Kāpēc uzņēmumi darbinieku nolīgšanai izvēlas jūs, ja paši, jo sevišķi tehnoloģiju biznesā strādājošie, var uzprogrammēt sev atbilstošāko risinājumu?
Es neteiktu, ka ikviens, kas var rakstīt kodu, to var izdarīt. Būtiskākais ir pārzināt dažādu valstu darba likumdošanu. Likumi ir ļoti atšķirīgi. Lai algotu cilvēku citā valstī, jums jāreģistrējas kā darba devējam vai jāveido jauns uzņēmums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu