Spēlējot veikalus • IR.lv

Spēlējot veikalus

Līva Jaunozola. Foto — Reinis Hofmanis
Krista Draveniece

Uzņēmēja Līva Jaunozola tic, ka ilgtspējīgs un citiem noderīgs bizness rodas nevis no izkalkulēta plāna, bet cilvēcīgas, netīšas vajadzības

Vārds «uzņēmēja» labi raksturo Līvu. Viņa nebaidās riskēt. Patīk eksperimentēt. Līvai piemīt gan spēja operatīvi pieņemt lēmumus, gan bez sirdsapziņas pārmetumiem samierināties ar nepareizi spertiem soļiem un priecāties par mazām uzvarām.

Iepriekšējās krīzes laikā 2008. gadā uzņēmēja no ekskluzīvu dzīvokļu mākleres kļuva par Latvijas apģērbu tirdziņu karalieni. Tolaik naudas pēkšņi nevienam vairs nebija tik daudz, lai varētu atļauties jaunas drēbes, bet skapji pilni ar skaistām drānām, kuras vienkārši vairs negribējās vilkt, — kāpēc nepārdot vai nesamainīties ar draudzeni? Tā radās sākotnēji pavisam nelielais klātienes pasākums Andele Mandele, kas šoruden kārtējo reizi spēja piepulcēt pircējiem un pārdevējiem pilnu Ķīpsalas izstāžu halli.

Savukārt uzņēmējas radītā interneta platforma Andelemandele.lv laikā, kad dzīves spirāle mūs visus iemetusi nākamajā krīzē, svin septiņu gadu jubileju. Katru mēnesi portālā notiek pārdošanas darījumi gandrīz divu miljonu eiro apmērā. Tajā plaukst un zeļ apģērbu tirgošana no rokas rokā, kas nu jau papildināta ar dārza, mājas lietu un pat auto tirgus sadaļu. Bet finiša taisnei tuvojas trīs gadus ilgs, smags un sarežģīts darbs — Andelei šogad būs sava maksājumu sistēma. Tā aizsargās pircējus un ļaus vairāk nekā 200 000 portāla lietotāju savstarpēji norēķināties bez banku starpniecības, kā arī uzkrāt naudu tālākiem pirkumiem savos AMPAY elektroniskajos maciņos. 

Pircēji visā pasaulē aizvien biežāk cenšas iepirkties ne tikai savam maciņam, bet arī dabai draudzīgāk. Andele šādu iespēju sniedz.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu