Vai būs Kariņa valdība 2.0? • IR.lv

Vai būs Kariņa valdība 2.0?

1
Krišjānis Kariņš. Foto — Kristīne Madjare
Aivars Ozoliņš

Valdības veidošanu ietekmēs partiju «sarkanās līnijas» un ievēlēto deputātu sastāvs

Kurš veidos valdību pēc 14. Saeimas vēlēšanām un kādu? Atbildes uz šiem jautājumiem ir pirmām kārtām vēlētāju ziņā. Taču ne visi ievēlētie būs valdībā, bet dažiem nav izredžu būt valdošajā koalīcijā tāpēc, ka citi nav ar mieru būt kopā ar viņiem.

Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka nākamajā Saeimā, visticamāk, būs vismaz septiņi politiskie spēki — Jaunā Vienotība, Nacionālā apvienība, Apvienotais saraksts, Progresīvie, Zaļo un Zemnieku savienība, Saskaņa, Attīstībai/Par!.

Ja vēlētāju aktivitāte būs zema, izredzes pārvarēt 5% barjeru būs vēl četriem sarakstiem — Latvija pirmajā vietā, Stabilitātei, Latvijas Krievu savienībai, Konservatīvajiem. (Jo mazāk balsstiesīgo pilsoņu aizies balsot, jo mazāk balsu vajadzēs, lai saraksts iekļūtu Saeimā. No SKDS aptaujātajiem 37% atbildēja, ka noteikti piedalīsies, vēl 33% — ka, visticamāk, piedalīsies; Factum Interactive prognozē, ka piedalītos 51,3%.)

Ja vēlreiz Kariņš

Vislabākās izredzes pirmajam saņemt Valsts prezidenta Egila Levita uzdevumu sastādīt Ministru kabinetu acīmredzot būs JV premjerministra amata kandidātam, pašreizējās valdības vadītājam Krišjānim Kariņam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu