Mana darbība ir visiem zināma • IR.lv

Mana darbība ir visiem zināma

14
Krišjānis Kariņš. Foto — Kristīne Madjare
Aivars Ozoliņš, Jana Altenberga

Apvienības Jaunā Vienotība premjerministra amata kandidāts Krišjānis Kariņš par to, kāpēc būtu gatavs vadīt arī nākamo valdību

Iepriekšējās vēlēšanās Jaunā Vienotība, kas 12. Saeimas laikā bija bijusi Latvijā ietekmīgākais politiskais spēks ar 23 vietām parlamentā, ieguva tikai 6,7% vēlētāju balsu un astoņas deputātu vietas. Taču tās pārstāvja, tolaik Eiropas Parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa izveidotā valdība ir demokrātiskās Latvijas vēsturē visilgāk strādājusī. Pašlaik JV ir sabiedriskās domas aptauju līdere, par to būtu gatavi balsot no 8,3 (SKDS) līdz 21,9% (Factum) vēlētāju. Ar premjerministru sarunājāmies 15. septembrī Ministru kabinetā.

Gan jūs, gan Attīstībai/Par!, gan Progresīvie sola brīvību un drošību. Kāpēc vēlētājiem būtu jāuzticas jums, nevis viņiem?
Četrus gadus esmu vadījis valdību. Mana un partijas darbība ir visiem zināma un, domāju, ļoti prognozējama.

Kādas ir galvenās atšķirības starp jums un A/P!?
Ideoloģiskā ziņā, es domāju, ļoti daudzām partijām Latvijā ir ļoti līdzīgi uzskati. Atšķirības ir konkrētie cilvēki, kopējo ideju nesēji, kuriem jūs uzticaties vairāk vai mazāk. 

Kādas ir galvenās atšķirības starp jums un Progresīvajiem?
Par Progresīviem, jāatzīst, es vismazāk zinu, jo viņi nav bijuši Saeimā. Vismaz vārdos viņi sevi saredz kā sociāldemokrātisku spēku. Es mūs saredzu vairāk kā centrisku spēku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu