Interneta veiksminieks • IR.lv

Interneta veiksminieks

Kārlis Blūmentāls, SIA Mozello valdes priekšsēdētājs. Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks

Mājaslapu izveides platformas Mozello pirmie mēneši tās dibinātājiem šķita gandrīz bezcerīgi, bet tagad viņi met izaicinājumu pasaulei

Ja dzīvojat Latvijā un esat kādreiz interesējies par to, kā prezentēt sevi tīmeklī vai veidot tajā biznesu, pastāv liela varbūtība, ka ar Mozello jūs jāiepazīstina nav. Tā ir platforma, kurā īsā laikā bez tehniskām zināšanām un nemaksājot dizaineram iespējams pašam izveidot e-veikalu vai mājaslapu. Pašmāju alternatīva tādiem interneta milžiem kā Shopify un Wix sīvā konkurencē cīnās par vietu zem interneta saules ne tikai Latvijā, kur ar Mozello top katra desmitā mājaslapa, bet arī globālajā tirgū. Kopumā pasaulē platformai jau ir ap simt tūkstošiem unikālu lietotāju. 

Kad zvanu uzņēmuma īpašniekam Kārlim Blūmentālam un saku, ka vēlamies redzēt, kā notiek darbs, viņš atklāj, ka būs jādodas pie viņa uz mājām, jo Mozello nav un nekad arī nav bijis biroja. 

«Pirmkārt, mēs esam trīs līdzīpašnieki, programmētāji, neviens no tiem nedzīvo Rīgā. Turklāt viens no mums ir ratiņkrēslā. Tā mēs no pašiem pirmsākumiem, kad visu vēl darījām paši, esam strādājuši, un pie tā turamies joprojām,» Kārlis skaidro, ievedis mūs savā kabinetā.

Pretēji filmu stereotipam par haosu, kādā dzīvo programmētāji, tajā, šķiet, nav vispār nekā lieka. Viss ir tīrs un pedantiski kārtīgs; tiesa, ekscentrisku akcentu tam pieliek vairāki desmiti sporta auto modeļu, kas izkārtoti pie sienām. Viena no lielākajām Porsche 911 kolekcijām Latvijā, Kārlis priecīgi paskaidro. Pusaudža gados viņš esot vēlējies kļūt par automobiļu dizaineru, taču tā ir profesija, kuru var apgūt tikai pāris augstskolās visā pasaulē, un 90. gados viņa ģimenei nebija naudas, lai sūtītu viņu uz kādu no tām mācīties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu