Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Gatavo IPO ziemā, saules paneļus — vasarā. 

Tāda varētu būt modernā latvieša gudrība, kas gūstama no šīs nemierpilnās vasaras Ir Nauda numura.

Krīzes vienmēr izmaina sabiedrību un tautsaimniecību, bet pēdējos 20 gados piedzīvotā dižķibele un pandēmija psiholoģiski bija kā vētras, kuras jāpārcieš, lai pēc tam atkal varētu turpināt sākto ceļu. Ukrainas karš un tā rezultātā radusies nepieciešamība fundamentāli revidēt gan valsts, gan katra uzņēmuma un iedzīvotāja enerģijas avotus un patēriņu, ir kaut kas pēc būtības atšķirīgs — zemestrīce, kas satricinās daudzas struktūras un liks tās vai nu pārbūvēt, vai nojaukt un celt vietā citas. Gan valsts drošības, gan mūsu tautsaimniecības ilgtspējas dēļ atgriešanās agrākajā dzīvē nebūs iespējama. 

Šī tēma caurvij lielu daļu šā numura rakstu. Pieci uzņēmēji no dažādām nozarēm stāsta, kā viņi gatavojas energoresursu cenu pieaugumam. Latvijas Finiera padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis iezīmē gaidāmo izaicinājumu apmērus visai sabiedrībai un vienlaikus piedāvā risinājumus, kā visi kopā tos varam pārvarēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu